Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

19.3.2015 Torstaiagittelut

19.3.2015 Treenirata
19.3.2015 Treenirata

Tällä kerralla tehtiinkin sitten rataa, joka ei ollutkaan ihan kovin simppeli. Itselleni jo rataantutustumisvaiheessa haastetta tuotti esteet 3 ja 12. Miten ehtiä ko. esteen valssauskohtaan ajoissa? Toisena vaihtoehtona olisi ollut tehdä serpentiini, mutta miten saada koira irtoamaan kohti neljännen esteen kieltäytymislinjaa, jotta voisi itse tehdä takaaleikkauksen? (huom. persjätöt yms eivät kuulu meidän vaihtoehtoihin, sillä pyrin noudattamaan GD-järjestelmää niin hyvin kuin mahdollista)

Loppujen lopuksi eihän me koko pätkää millään pystytty menemään. Yksi yritys oli melkein hyvä, mutta sisälsi kuitenkin joitain oikomisia, kun Kero ei suorittanutkaan jotain hyppyä. Mutta yhtä kaikki, hyviäkin kohtia oli. Mm. kaikki lähdöt sujuivat hyvin (Kerolla on tosi varma lähtö), samoin kuutoshypyn jarrutus sujui hyvin. Leikkimiset ja siirrot sujuivat myös kivasti.

Mutta niitä haasteita sitten. Se oli se kolmoseste. Olin auttamatta myöhässä valssin kanssa. Odotin, että Kero lukitsee putken ennen kuin siirryin sijoittumisvihjeeseen ja olin myöhässä, kun ei ollut sivuttaisetäisyyttä (tuo yksi hyppyeste siinä tiellä). Olin valssin kanssa myöhässä ja Kero veti hypystä ohi. Ja Kero meni hypystä ohi, vaikka möllötin siinä ihan vieressä lopulta (Kero hyppäsi siivekkeen yli…). Samoin seuraavan hypyn takaakiertokin oli jotenkin haastava, koska olin itse jalkani kanssa liikaa siinä esteellä.

Päähuomio treeneistä oli lopulta omat maneerini, jossa yritän jalalla saada Keroa suorittamaan estettä sen sijaan, että se itse hakisi sitä estettä kauempaa. Nämä etenkin näissä käännöskohdissa (valssi ja kieltäytymislinjan ylitys takaakiertoon). Kotitehtäväksi tuli harjoitella juurikin näitä juttuja.

Omatoimipuolella ei tehty sitten mitään, kun saatiin varsin hyvin paukut käytettyä tuon radan parissa. Ja eipä näköjään omakaan keskittymiskyky kovin pitkään säily useiden toistojen myötä, joten parempi näin :D