Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

19.-21.4.2014 Mökkeilyä pääsiäisenä

Aivan ihanaa oli lomailla pääsiäisen aikaan mökillä! Loistosää koko ajan, paljon kaikenlaista pientä tekemistä ja tietty se tuttu ajantajun kadotus. Pienikin hetki maalla rauhassa tuntuu jo pitkältä lomalta :) Pääasiassa pojatkin viettivät lähes koko aikansa ulkona joko telmien (jos oltiin liikkeessä) tai sitten vain lojuen jossain sillä välin, kun me immeiset maalattiin ahkerasti aittaa. Vieraitakin kävi, joten vähän sosiaalista puoltakin koirat pääsivät vähän harrastamaan.

Myry ja Kero aitan kuistilla
Myry ja Kero aitan kuistilla
Yhteispotretti
Yhteispotretti

Niin, ja sitä perinteistä treeniäkin tehtiin. Lyhyesti jotain eli lauantaina aloitettiin päivä esinereagointiharjoituksilla eli vein viisi eri esinettä maastoon, ja kävin sitten jokaisen koiran kanssa kiertämässä ja bongailemassa esineet. Kerokin innostui tästä :) Vanhat konkarit Viima ja Myry olivat myös aivan liekeissä, kun pääsivät vähän nenäpuuhiin. Myöhemmin Kero pääsi sitten tekemään pienen mini-e:n (4min), jonka etsintäsuunnitelman laati täysin Kero (lähti ihan eri suuntaan kuin olin ajatellut), mutta duunasi hyvin. Niin, ja olihan Kero vielä illalla verkkalenkeillä mukana, kun tein oman juoksutreenini.

Sunnuntai aloitettiin Keron kanssa parilla ilmaisulla (aitta ja navettarakennus), minkä jälkeen paikalle tulikin vierailijoita. Pääsivät hekin sitten näkemään, mitä Kero osaa eli saivat olla maalihenkilöinä. Toinen oli aitan kuistilla istumassa ja toinen oli navettarakennuksessa romujen takana. Oikein pätevästi Kero näytti ilmaisut, ja etenkin tuo navettasuoritus oli varsin hyvä, sillä joutui mm. ryömimään hetekan ali rulla suussaan. Muuten sunnuntaina ei sitten enää oikeastaan treenailtu (mitä nyt ehkä pysäytysharjoituksia kävyillä).

Maanantaina aloitettiin aamu esinereagoinneilla Keron kanssa. Sujui taas varsin kivasti ja ammattimaisin elkein :) Hyvin menee esineen luokse, mutta ilmaisua ei tässä ole vielä mukana, vaan luodaan positiivista mielikuvaa sille, että kandee mennä tsekkaamaan se esine. Päivällä oleskeltiin sitten ulkona, ja vielä ennen kotiinlähtöä otettiin muutamat ilmaisut. Aiemmin päivällä treenattiin pelkästään esineen pitämistä, mikä myös näkyi näissä ilmaisutreeneissä, sillä rullan luovutukset olivat varsin hyvät :)

Professionaalista posausta
Professionaalista posausta
Lurps... tässä lähellä on...
Lurps… tässä lähellä on…
Jee!
Jee!
Ja sitten rulla suuhun.
Ja sitten rulla suuhun.
img_8009
Tuodaan rullaa :)