Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

18.10.2008 Metsätreenailua

Tokokurssin jälkeen jatkoimme etsintätreenailun merkeissä.

Myrylle otettiin lyhyitä ilmaisuja maaston puolella vaihtelevilla piiloilla 8 kpl. Sujui ihan kivasti. Iloisesti yllätyin myös siitä, että yhdeltä piilolta tullessaan Myryllä oli keppi suussa. Keppi oli ollut sopivasti tyrkyllä ja Myry oli napannut sen suuhunsa (ok, tietty olisi voinut sen rullan ottaa, mutta ilmeisesti tuo uusi ei ole vielä niin varma, että se voittaisi jonkun ns. paremman/helpommin hollilla olevan).

Viiman treeni oli sellainen, että koira sai ensin etsiä hieman tyhjää niin, että sain huoletta kutsua sitä luokse ja palkata. Sitten maalihenkilöt tippuivat maaston puolelle yksitellen silleen sopivasti ja sain vahvistettua sitä, että koiran kannattaa pysyä lähistölläni, jotta maalihenkilöitä löytyy. Jonkun kerran Viima lähti vähän kauemmaksi, mutta ei saanut mitään palkkiota, kun piiloa ei löytynyt. Pari kertaa sain treenattua myös pilliä (en ole aiemmin kokeillut treenitilanteessa), kun Viima oli jo valmiiksi tulossa luokse. Siitä sitten palkkioksi extra-herkkua ja lähetys piilolle ja löytö :) Tehtiin näitä 6 kpl.

Otettiin Myrylle vielä toinen ilmaisuharjoitus, joka sisälsi 8 toistoa vaihtelevassa maastossa. Vikoilla alkoi jo olla vähän väsynyt, mutta kannustin kuitenkin suoriutumaan (pitää jaksaa ilmaista, vaikka vähän väsy). Ihan ok.