Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

18.9.2010 Agilityn pohjataitoja

Viiman kanssa treenailua agilityn pohjataitojen merkeissä. Tällä kerralla harjoiteltiin häkkileikkiä häiriössä sekä otettiin lisää leikkimistä ja siirtymistä leikkien.

Häkkileikki meni kohtuu hyvin. Viima pysyi häkissä mainiosti, vaikka vieressä toiselle koiralle tehtiin myös häkkileikkiä. Häkkiin meno oli tosin vähän hidasta ja toinen koira selkeästi oli häiriö tässä tilanteessa. No, ei olla  juurikaan treenattu… Ihmisen liike (kouluttaja käveli ympäri häkkiä jne) ei tuottanut ongelmia häkissä pysymisessä. Häkkileikkien välissä harjoteltiin myös rauhoittumista tekemättä yhtään mitään. Meni jonkin aikaa, kunnes Viima malttoi tarjota istumista ja olla hiljaa. Sitten mentiinkin tekemään uusi sessio häkkileikkiä, jolloin Viima pysyi koko ajan rauhallisena ja piippaamatta.

Leluleikki sujui oikein kivasti kanalelun kanssa. Siirtyminenkin sujui ihan hyvin, mutta siirtymisen jälkeen uudelleen aloitus ei enää sujunutkaan. Kaksi erillistä leikkisessiota tuntui olevan liikaa (selkeä tauko välissä). Ensimmäisen session aikana koiralla oli intoa, mutta toisen session aikana into ehti loppua ennen kuin itse ehdin päättää leikin.