Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

18.6.2018 Disco lampailla

Käytiin Discon kanssa Siuntion suunnalla vähän harjoittelemassa lampaiden kanssa. Edellisestä (ensimmäisestä) kerrasta olikin ehtinyt kulua jo pikkuisen päälle viikko. Ja onneksi tassutkin olivat ehtineet parantua, joten hyvillä mielin ja odotuksin menimme katsomaan, miten Disco tällä kerralla lampaisiin suhtautuisi.

Tarkkailuasemissa

Tehtiin Discon kanssa kaksi treenipätkää. Ensimmäisessä katsottiin, miten Disco näihin lampaisiin suhtautuu ja mitä lähtee tekemään. Tässä treenipätkässä päästiin siihen, että yritin itse liikkua lampaiden kanssa ja saada Discoa liikuttamaan lampaita jompaan kumpaan suuntaan pakan pysyessä koossa. Olipa itselle vaikeata hahmottaa tilannetta ja mihin pitäisi itse liikkua ja milloin koira on sopivalla etäisyydellä jne.

Toisessa treenipätkässä harjoiteltiin hieman hallittavuutta. Mentiin maahan, ja siitä palkkioksi saatiin edetä kohti lampaita. Sopivan matkan päässä sitten käännyttiin pois lampailta, huilattiin hetki ja aloitettiin uudestaan. Tämän lisäksi harjoiteltiin myös ensimmäisessä treenissä tehtyä liikuttamista. 

Kotitehtäviä tuli paljon. Tai lähinnä pohjataitoja, mitä meidän olisi hyvä harjoitella ennen seuraavaa kertaa. Mm. maahanmenoa vastaavantyyppisessä tilanteessa (Disco jumittuu tuijottamaan, jäätyy, ja tuota samaa on ollut havaittavissa jo ihan pennusta alkaen lelujen suhteen), kohti kohdetta liikkumista (tähän vihje/äänimerkki), päänkääntämistä kumpaankin suuntaan ja sitten ihan itselle mietittäväksi tai piirrettäväksi, miten lampaat eri tilanteissa liikkuvat. Mihin ne lähtevät, jos koira tulee edestä/sivusta/takaa ja miten oma sijainti vaikuttaa. Samoin voisin miettiä myös vihjeitä (come by, away, lie down etc). Pohdiskeltavaa tuli siis paljon, ja sitä onkin hyvä ainakin kesäloman yli tehdä. Seuraava lammaskerta ehkäpä sitten kuukauden päästä aikaisintaan.

Tässä pari Tiian ottamaa tilannekuvaa:

Discon vuoro
Yritetään opetella, miten lampaiden kanssa toimitaan