Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

18.4.2014 Lisäksi vielä myöhäisagittelut

Hallissa
Hallissa

Päivän mittaan harkitsin, jaksaisiko sitä lähteä agilitytreenaamaan illalla vaiko ei. Olihan takana jo yhdet treenitkin… mutta kun mitään muuta syytä ei oikein ollut, niin lähdettiin sitten ilman sen kummempia suunnitelmia matkaan. Tarkoituksena oli tehdä tiivistempoiset ja nopeat treenit, ja sitten ulkoilla metsässä joku tovi.

Onneksi esteitä ei pahemmin tarvinnut siirrellä, vaan sain ympättyä sinne sopivasti muutaman hyppyesteen serpentiinitreenejä varten. Niitä siis tehtiin :)

Aloitettiin eka jakso ihan vain lämppäilyllä, eli leikittiin hihnalla sekä sitten treenattiin koiran linjalle eteen lentävää vahvistetta, kun oli sopivasti suoraa putkeakin tarjolla. Nämä menivät varsin kivasti (ilman vilkuiluja).

Toisessa jaksossa tehtiin serpentiinin alkeita eli ihan vain kääntökäteen tulemisen vahvistamista. Tässä olikin haasteena se, että Kero mieluummin kiersi ko. esteen kuin hyppäsi esteen yli tullakseen luokseni. Niinpä tehtiin joku toisto ihan vain sitä, että hyppäsi pelkästään yhtä estettä kohti minua. Sitten tauolle.

Kolmannessa jaksossa jatkettiin kääntökäteen tulemista, ja nämä sujuivatkin nyt varsin hyvin! Siitä lisäpalkkioksi jatkettiin sitten vielä suoralle putkelle, joten saatiin kivasti myös vauhtiakin mukaan :)

Ja nämä kolme jaksoa (3x3min) sitten riittivätkin meille. Kapattiin kimpsut ja kampsut ja paineltiin metsään ulkoilemaan.

Ja videokooste:

httpv://youtu.be/IyreyCHa3DI