Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

18.4.2010 PLS:n katselmuksen ulkomuotoilut

Sunnuntaina olikin sitten vuorossa ulkomuotoarvostelut. Sää oli vaihteleva, mutta onneksi meidän kehien aikaan oli ihan ok olosuhteet. Myry sai kiertää AVO2-kehässä ensin, ja sitten oli Viiman vuoro olla veteraanikehässä. Molemmat kehät tuomaroi Anneli Hämäläinen.

Myry esiintyi tapansa mukaan rauhallisesti ja maltillisesti. Ehkä vähän turhankin rauhallisesti? Pitää vaikka opettaa hännänheilutus poseerauksen yhteydessä :D Saatiin punainen nauha eli päästiin vielä kerran pyörähtämään muiden joukossa.


Myry poseeraa.
© Marja Koskio.


Juoksutusta.
© Risto Linnoskivi.


Tyypillistä Myryä.
Taustalla Nutukas Ukri, joka sijoittui kakkoseksi ja on meidän treenikaveri pelastuskoiraporukoissa :)
© Risto Linnoskivi.

Myryn arvostelu:
Hyvän tyyppinen, oikeat rungon mittasuhteet. Hyvä pää. Kapea edestä, hyvin kulmautunut takaa. Liikkuu riittävällä askelpituudella. Hyvä karva, muhkea turkki. Miellyttävä luonne. Kastroitu. – Punainen

Edelliseen päivään verrattuna Viima stressasi enemmän. Omaa vuoroaan odotellessaan se ehti nuuskutella kaikki mahdolliset paikat, ja suunpielistä piti vähän pyyhkiä kuolaakin pois. Juuri ennen omaa vuoroa viriteltiin hieman yhteistyötä tekemällä kaikenlaisia kivoja temppuja (pyörimistä, oravaistuntaa). Kun päästiin kehään, niin Viima käyttäytyi tuomarin luona epätyypillisesti. Viima nimittäin väisti tuomaria eikä olisi mielellään mennyt tekemään tuttavuutta. Lopulta Viima kuitenkin sitten meni lähemmäksi (kun olin siinä tukena) ja tuomari sai hieman kopeloida koiraa ja tutkia hampaat. Aika mielenkiintoista. Kehässä juoksutukset menivät ihan mallikkaasti ja seisotukset myös ihan ok, hieman loppua kohti alkoi haukkumista tulla esille, mutta ihan hyvin Viima kokonaisuudessaan malttoi olla hiljaa (olisiko namittelusta ollut jotain apua…). Saatiin kuitenkin punainen nauha ja päästiin vielä loppukehään pyörähtelemään, mutta sen pidemmälle ei tällä kertaa päästy.

Viiman arvostelu:
Hyvä tyyppi, hyvät rungon mittasuhteet. Kapea etuosa. Hyvä pää. Hyvät kulmaukset takana, edessä hieman niukemmat, hieman luisu lantio. Liikkuu hyvin. Hyvä turkki, ujo käytös. – Punainen