Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

18.10.2009 Tehoagia

Tänään olin hallilla treenaamassa itsekseni koirieni kanssa, kun muut porukasta olivat estyneitä. Tunti meni kuitenkin älyttömän nopeasti, kun oli paljon puuhasteltavaa.

Myryn kanssa harjoittelin tekniikkaa eli tehtiin useita toistoja ennakoivaa valssia, pakkovalssia, twistiä ja niistoa. Näissä jokaisessa aloitin kahdesta hypystä, sitten tein molemmat puolet ja sitten vielä kokeilin kolmella hypyllä. Joitain tein myös niin, että oli kaksi hyppyä ja sitten kolmas hyppy 90-asteen käännöksellä. Myry oli aivan innoissaan näistä harjoituksista :) Palkkana oli kuivattua maksaa ja välillä lelu.

Tässä vähän piirroksia:

18.10.2009

Sitten harjoiteltiin vielä eteenmenoa (irtoamista) eli kolmen hypyn päässä odotti namipalkka. Tämäkin oli Myrystä tosi kivaa :) Yhdistin tähän myös vähän muitakin esteitä alkuun. Lisäksi taidettiin ottaa jokunen kontaktikin, mutta pääasiassa keskityttiin näihin ohjauskuvioihin.

Viiman kanssa pidettiin sitten lähinnä hauskaa eli tehtiin hyppysuoraa, vähän suunnanvaihdosta, a-estettä ja puomia sekä myös rengasta. Nyt oli uusi rengas, joten alkuun vaati hieman totuttelua ja muistuttelua, miten este suoritetaan. Yksi uusi tuli otettua. Nimittäin odottaminen ja että kutsun koiran vähän kauempaa (n. 2. esteen kohdalta) hypylle. Viima ei tunnistanut koko hyppy-vihjettä vaan istua napotti siinä… ”Saa tulla” sai koiran hyppäämään. Ja lelulla Viiman suoritukseen tuli paljon enemmän intoa ja vauhtia.

Oli ainakin tehotreenit pojille, ja näyttivät ainakin tykkäävän kovin :)