Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

18.7.2011 Ilmaisuja

Treeniputki jatkui maanantaina, mutta tällä kerralla suunnitelmissa olivat ihan vain ilmaisutreenit molemmille pojille.

Myrylle on pieni lista erilaisista piiloista, maastoista ja hallittavuusjutuista, ja tarkoituksena olisi käydä ne läpi ennen koetta. Tällä kerralla tosin jäi hallittavuusjutut väliin, mutta ilmaisuosio sujui varsin mallikkaasti. Onneksi oli hyvä tuuli ja muutenkin hyvä maasto.

Ensimmäinen mm oli korkeassa heinikossa makaamassa. Lähetys suoraan, mutta Myry lähti helpompaa reittiä, kunnes törmäsi hajuun ja meni piilolle. Ilmaisu vauhdikas ja hyvä, etäisyys n. 20-30m.

Toinen oli rinteessä vattupuskan keskellä. Myry näki mm:n menevän sinne suuntaan samalla, kun itse menimme tuulen puolesta sopivaan kohtaan metsän puolelle. Pääsy piilolle oli haastava ja koira joutui miettimään reittiä (alussa kivikkoista, kalliota ja sitten ne puskat). Ilmaisu kuitenkin ihan hyvä ja vauhdikas. Rulla oli lauennut matkalla, ja luiskahti koiran suusta hieman ennen luovutusta, mutta Myry nappasi sen nopeasti takaisin. Etäisyys piilolle 20-30m.

Kolmas mm oli rinteen alapuolella. Sinne Myry meni vauhdilla ja ilmaisu muutenkin ok. Etäisyys piilolle näissä treeneissä lyhin, ehkä n. 20m.

Neljäs mm meni sitten kauas, yli 50m päähän kuntoreittiä pitkin reitin viereiseen puskaan. Myry sai hieman nähdä tyypin menoa, joten tämä oli ihan selkeä näkölähtö :D Myry lähti vauhdilla, joutui vähän paikallistamaan ja tuli täpöllä takaisin rullan kanssa. Ilmaisu varsin hyvä.

Myryn treneissä pysyin itse paikoillani odottamassa koiraa, joten samalla tuli vähän irtoamistakin siinä sivussa. Koira oli hyvässä vireessä koko treenin ajan, vaikka olikin taas lämmin sää.

Viiman kanssa harjoiteltiin liikkuvia maalihenkilöitä. Tarkoituksena oli, että mm on valmiiksi liikkeessä ja lisätään sitä matkaa, minkä mm liikkuu koiran aloittaessa haukun. Ensimmäisellä pysähdys ja palkkaus heti koiran aloittaessa ilmaisu, toisella palkkaus parin askeleen jälkeen haukusta jne.

Alkuun meni hieman aikaa, kun Viima oli jostain syystä kierroksilla. Päästiin kuitenkin lopulta rauhassa matkaan. Viima bongasi hiippailevan tyypin, mutta ei heti aloittanut ilmaisua ja kun aloitti niin muutaman metrin päästä.

Toisen kanssa jatkettiin samaa eli palkkaus aika nopsaan. Viiman mielestä tosin treeniliiveissä ollut liikuskeleva tyyppi ei ollut kadonnut vaan koira näytti etsivän jotain muuta. Koiran kutsuminen takaisin, lähetys ja sitten Viima meni hlön luokse ja alkoi haukkua.

Kolmas ilman treeniliiviä samalla tavalla meni jo paremmin. Otettiin vielä neljäs, ja mustikoita samalla liikkuessaan noukkivan mm:n luokse mentiin jo varmemmin ja ilmaisu ok.

Jatketaan siis Viiman kanssa ehdottomasti näitä liikkuvia :) Muuten koira oli ihan hyvässä vireessä ja innokas, vaikka tämmöinen hassu ilmaisutreeni olikin :D