Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

17.5.2013 Perjantai-illan iloksi ilmaisutreenausta

Perjantaina treenattiin Kivikossa. Alkuun tehtiin vähän hallittavuusjuttuja eli vähän luoksepäästävyyttä (meni aikas kivasti) sekä sitten koirahäiriössä työskentelyä (meni erittäin hyvin, Kero ei juurikaan noteerannut muita koiria).

Ilmaisun osalta tehtiin Keron kanssa:

  • 1. ja 2. jakso: 3 toistoa näyttöä (eli alustalle meno seisovan henkilön luona), meni tosi hyvin
  • 3. jakso: rullan ottaminen vihjeestä, pito ja irroitus, muutama toisto, ei maalihenkilöä tässä
  • 4. jakso: 3 toistoa, ensin rullan otto, pito ja irroitus ja siitä palkkioksi näytölle. Alkuun oli tosi haastavaa saada Kero ottamaan rulla, koska maalihenkilö oli houkutteleva. Parani loppua kohti.
  • Kun treenit olivat ohitse: Tein vielä pari jaksoa pelkkää rullan ottamista vihjeestä ja irroitusta.

Viikon aikana olisi tarkoitus treenata lisää tuota rullan ottamista vihjeestä (eri paikoissakin) sekä sitten ketjuna tuota rullan ottaminen, pito ja alustalle meneminen. Jos rullan ottaminen vihjeestä sujuu hyvin, mukaan vähän jo ärsykekontrollitreeniä (eli että vain vihjeestä tapahtuva) sekä kohteeseen koskemisen yhdistäminen ennen rulla-vihjettä. Plus tämän kaiken päälle vielä se perusasentoon hakeutuminen. Puuhaa siis riittää :)

Treenien jälkeen käytiin sitten vielä käpsimässä maastossa. Olipa Kerolla taas kivaa juoksennella ympäriinsä, ylös ja alas, seurailla mukana, leikkiä leluilla (harjoitellaan sitä, että lelun voitettuaan lähtisi tulemaan luokseni, jotta leikki voisi jatkua yhdessä).