Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

17.4.2010 PLS:n katselmuksen mölliagit

Paimensukuisen Lapinkoiran Seuran tämän vuoden katselmus pidettiin Kolilla. Ensimmäisenä päivänä oli vuorossa meidän osalta mölliagilityt, joihin olin rohjennut ilmoittaa jopa Viimankin mukaan kilpailemattomiin. Myry osallistui vuorostaan kilpaileviin. Molemmissa kisoissa oli mukana kuusi koirakkoa eli ihan kiva määrä. Molemmat radat tuomaroi Laura Okker.

Vähän verryttely meni kiireiseksi, kun kuvittelin, että kilpailevat ovat ensin ja Viiman kanssa puuhastelu jäi tosi vähiin. Onneksi Viima oli joukon viimeinen koira, joten ehdittiin siinä vähän yhteistyötä herätellä henkiin. Rata oli oikein kiva möllirata eli mentiin suoraan, käännyttiin, mentiin suoraan, käännyttiin jne. Oikein passeli siis. Viima oli koko ajan mukana tosi kivasti, vaikka vähän hitaahkosti paikoin liikkuikin ja piti viedä putkiin ihan pitkälle. Mutta selvittiin kuitenkin puhtaasti maaliin ja ehdittiin jopa ihanneaikaankin (-5,62s) :) Olinpa tosi tyytyväinen, kun ottaa huomioon, miten häiriöherkkä Viima tällaisissa tilanteissa voi olla ja pienenkin mokan takia voi lakata tekemästä yhtään mitään. Nyt meni kyllä nappiin sen suhteen ja kyllä se koirakin taisi tykätä :) Lopputuloksissa oltiin lopulta neljänsiä ja saatiin hieno vihreä ruusuke :)


Viima on niin iloisen ja nauttivan näköinen :)
© Marja Koskio.


Hyppy.
© Merja Korhonen.


Ja maalissa, jihuu!
© Merja Korhonen.


Iloinen parivaljakko palkintojen jaossa.
© Risto Linnoskivi.

Sitten olikin vuorossa kilpailevat koirakot. Myryn kanssa mentiin viidensinä. Rata oli ihan hauska, ja sisälsi yhden pyörittelykohdan. Kokonaisuudessaan meni ihan kivasti, vaikka keppien jälkeen vähän sössin, mutta onneksi se ei Myryä hirveästi haitannut. Tehtiin puhdas rata ja alitettiin ihanneaikakin (-9,53s). Tällä tuloksella oltiin lopulta ykkösiä ja saatiin punainen ruusuke sekä PLS:n pyyhe.


Myryn menoa kepeillä.
© Marja Koskio.

Kuvasarja Myryn menosta radalla,  © Risto Linnoskivi:


Eka hyppy.


Pituus.


Tiukka käännös.


Hyppy.


Kepeiltä (ohjaaja myöhässä).


Hyppy.


Ja maalissa.

Tässä vielä jonkinlaiset piirrokset noista molemmista radoista.

Kilpailemattomat:

Kilpailevat:

3 ajatuksia aiheesta “17.4.2010 PLS:n katselmuksen mölliagit”

Kommentointi on suljettu.