Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

17.3.2014 Luennoilla oppimassa

Jos välillä antaa koiralle lepopäiviä treenaamisesta, ehkä silloin on hyvä hetki kouluttaa vähän itseään. Osallistuin viikon aikana kahdelle Helsingin Seudun Kennelpiirin järjestämälle luennolle.

Näistä ensimmäinen oli Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilun Oppiminen ja opettaminen harjoitustilanteessa -luento. Luento oli hyvä katsaus opettamisen ja ohjaamisen perusperiaatteisiin, treenitilanteen järjestäytymiseen sekä erilaisiin valmennustyyleihin. Lisäksi käytiin läpi aina niin mieltä kutkuttavaa palautteen antamista. Harjoitustehtävät pienryhmissä ja keskustelut olivat varsin mielekkäitä, ja luennosta jäi muutenkin hyvä fiilis. Toivottavasti osaan viedä käsiteltyjä asioita käytäntöön :)

Toinen luento oli päivän mittainen
Katri Syvärisen luento henkisestä valmennuksesta koiraurheilijoille. Ja siis vau, olipas erilainen luento! Luennolta tarttui matkaan paljon, joista itselleni aion ensimmäisinä hioa joustavuutta, rentoutta, positiivista asennetta, uskomusten tunnistamista ja niiden tietoista korvaamista mielikuvaharjoittelulla (haluttu fiilis). Niin paljon tuli asiaa ja mietittävää jo pelkästään ihan vain tavoitteiden asettelusta, että tekee tiukkaa keskittyä vain yhteen, korkeintaan kolmeen asiaan. Suosittelen ehdottomasti osallistumaan Katrin luennoille, jos suinkin vain on mahdollisuus!

Tällä viikolla on vielä yksi luento duunin puolesta liittyen ajankäytön hallintaan. Sieltä aion napata matkaan ainakin yhden asian :)