Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

17.3.2013 Keron seikkailupäivä stadissa

Sunnuntaiaamuna vain Kero messiin ja suunta kohti Pitäjänmäkeä, missä pelastuskoiraporukkamme kokoontui kohti Ihmeellistä kisaa. Paikan päällä meidät jaettiin pareiksi, ja saimme tehtäväksi siirtyä keskustaan ja kierrellä siellä eri paikoissa keräten eri määrän pisteitä.

Lyöttäydyttiin heti ekalla rastilla yhteen toisen parin kanssa, joten meitä reissasi sitten yhteensä viisi koiraa ja neljä ihmistä eri kulkuvälineillä: junalla, ratikalla, metrolla ja myös kävellen pitkin ja poikin. Reissu sujui oikein rattoisasti, ja mikä parasta, kaikki koirat tulivat hyvin keskenään toimeen ja muutenkin käyttäytyivät fiksusti. Jopa Kerokin jaksoi varsin kivasti siirtyä paikasta toiseen, liikkua omin jaloin tai olla sylissä aina tilanteen mukaisesti. Välillä härnättiin isoja koiria, ja välillä sitten taas keskityttiin kulkemaan nätisti kontaktissa :)

Paljon uutta ja ihmeellistä tuli varmasti pennulle vastaan, joten tämä oli oikein hyvä sosiaalistamisreissu meille :) Ja mikäs siinä, kun sää ja seura olivat mainioita :)

Reittimme neljän tunnin aikana (klo 11-15):

 1. Junalla väli Pitäjänmäki – Pasila
 2. Kävellen Spekin toimistolle
 3. Raitiovaunulla Sörnäisten metroasemalle
 4. Metrolla Sörnäisistä Itäkeskukseen
 5. Metrolla Itäkeskuksesta Hakaniemeen
 6. Piipahdus Hakaniemen torilla
 7. Metrolla Hakaniemestä Ruoholahteen
 8. Jalkautuminen Ruoholahdessa ja kävely Lauttasaaren sillalle
 9. Kävely takaisin Ruoholahden metroasemalle
 10. Metrolla rautatieasemalle
 11. Rautatieasemalta kävely Tuomiokirkolle
 12. Tuomiokirkolta kävely Kauppatorille
 13. Kauppatorilta kävely Tähtitorninmäelle
 14. Kävely alas Olympiaterminaalille
 15. Ja kävely edelleen rautatieasemalle (ratikka oli ehtinyt mennä jokunen minuutti sitten ja seuraavaan oli liikaa aikaa, joten ei jääty odottelemaan)
 16. Puolen tunnin odottelu asemalla (koska myöhästyttiin junasta, siispä kahvitauko)
 17. Junalla rautatieasemalta Pitäjänmäkeen
 18. Ja Keron päivähän jatkui vielä Sporttikoirahallille, missä sai ensin autossa syödä pöperöt ja uinua ansaitusti ennen lenkkiä yhdessä Tara-lapinkoiran kanssa

Tässä muutama kuvanen reissulta (jokaisella rastilla piti ottaa kuva, jossa ovat kaikki koirat mukana ja paikka tunnistettavissa):

image

image

image

image

image