Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

17.2.2018 Disco kohti 4kk ikää – viikon kuulumiset

Sunnuntai 11.2.2018

Siuntio-päivä eli kävimme Discon kanssa kyläilemässä kultsu-Maijan ja lk-collie-Pipsan luona. Tapaaminen sisälsi luonnollista pihalla olemista ja koirien välistä leikkimistä.

Kuvia vierailusta

Maija ja Disco

Suoraan Siuntiosta suhattiin agilityhallille tekemään pieni treeni eli tehtiin vierellä kulkemista, pantasiirtoa, leikkimistä ja perusasentoon hakeutumista. Pientä kehitystä oli taas tullut, mm. vierellä kulkeminen alkaa jo muistuttaa ympyrätyöskentelyä ja sitä pystyttiin tekemään sekä ulko- että sisäkehällä kulkien.

Video ympyrätyöskentelystä:

Video pantasiirtotreenistä:

Video putkeen tutustumisesta:

Maanantai 12.2.2018

Lepopäivä, jolloin puuhasteltiin vain kotona jotain. Uusien juttujen opettaminen on ollut vähän heikkoa, joten illemmalla vähän sheippailtiin peruuttamista ja myös tötterön kiertoa.

Video tötterön kiertämisen sheippaamisesta:

Tiistai 13.2.2018

Discolle toinen vapaapäivä. Oli Disco toki mukana autossa, kun Kero kävi fyssarin käsittelysäs. Mutta noin muuten ei mitään ihmeempiä tehty. Treenimielessä jatkettiin perusasentoa (korokkeelle ja ilman), peruuttamista ja tötterön kiertoa. Ulkona tehtiin myös ympyrätyöskentelyä.

Video perusasentoon hakeutumisesta, kun koroke apuna:

Video perusasentoon hakeutumisesta ilman koroketta:

Video tötterön kiertämisen sheippaamisesta:

Keskiviikko 14.2.2018

Virikkeen pentukurssi. Disco oli siellä ehkä vähän normaalia levottomampi, mutta siltikin varsin rauhallinen ja maltillinen. Tehtiin mm. vierellä kulkemista (kahta töttöröä kahdeksikkoa muodostaen) yhdessä toisen koiran kanssa samaan aikaan ja lisäten leluhäiriötä matkaan, omalla peitolla rauhallista olemista sekä harjoiteltiin vähän hoitotoimenpiteisiin valmistautumista (leuka kämmenen päälle).

Pentukurssilla
Ulosmenoa odottamassa

Torstai 15.2.2018

Discolle lepopäivä, mikä tarkoitti sitä, että kotona treenailtiin aamulla Fitbonella sekä tehtiin RZ-treeniä (vahvistealueelle hakeutumista) ja sitten illalla käytiin Keron takajalkajumppaa Discolle soveltuvin osin läpi.

Korkeuden mittasin ja tulos noin summittaisesti on 45 cm.

Ruokaa odottamassa

Video takajalkajumppailusta:

Perjantai 16.2.2018

Kotitreeneissä peruutussheippailut jatkuivat, mutta käytiin me illalla myös kuokkimassa Sporttiksella treeneissä. Koksi-villiksen kanssa tehtiin vähän häiriöjuttuja (osa ympyrätyöskentelyistä) sekä sitten noin muuten tehtiin vähän pantasiirtoa häiriölelujen keskellä (valitettavasti en saanutkaan tästä videota), juostiin suoraa putkea läpi ja juostiin pitkin isoa kenttää lelun (ja meikäläisen) kanssa leikkien. Ja hienosti Disco taukoilutkin otti eikä sitä tuntunut häiritsevän toisen koiran haukkumisetkaan. 

Video ympyrätyöskentelystä:

Video putkitreenistä: 

Video taukopaikan sivulletulotreenistä:

Lauantai 17.2.2018

Treffattiin tänään flätti-Lystiä, ja kivaa näytti koirilla olevan. Sääkin suosi ja muutamia kuviakin sain napsittua :) Kotona Disco yritti hetken vielä riekkua, mutta lopulta väsähti sitten loppupäiväksi nukkumaan.

Kuvia tapaamisesta

Kaverukset