Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

17.2.2018 Disco 16-viikkoisena

Sunnuntai 4.2.2018

Piipahdettiin Discon kanssa ensimmäistä kertaa agilitykisoissa Ojangossa. Mentiin paikalle kisojen loppuvaiheessa, joten toisen kisakentän edustalla oli jo rauhallisempaa. Niinpä sitten alkuun tutkailimme meininkiä, ja Disco sai nameja. Vähän leikittiin, ja kun kaivoin pienen pyyhkeen esille, niin tehtiin vähän taukoilutreeniäkin.

Aamulenkillä
Kisaturistina
Rauhoittumistreeniä kisoissa

Illalla oli tuttuun tapaan vuorossa treenit agihallissa, missä tehtiin vähän tasapainoilua tai lähinnä perusasentoon hakeutumista tasapainotyynyllä, istumisharjoitusta, luoksetuloharjoitusta, leikkimistä sekä vierellä kulkemista.

Video sivulle tulemisesta:

Video istumistreenistä: 

Video luoksetulotreenistä:

Video vierellä kulkemisesta:

Ja tässä vielä parhaimmat palat treeneistä koostettu yhteenvetovideoon:

Maanantai 5.2.2018

Lähinnä kotosalla olemista eli treenattiin kaikenlaista pientä sekä aamulla että illalla. Päivän tuho -osastoon voi merkitä oman pedin (autossa matkassa mukana oleva) teurastus.

Video tasapainoilutreenistä:

Video häiritystä leikkisessiosta:

Tiistai 6.2.2018

Piipahdettiin Murren Murkinassa, missä tsekattiin paino (11,7kg), kun olimme matkalla Discon treeneihin Nurmijärvelle. Treeneissä harjoiteltiin istumisvihjeeseen reagointia ja omaa keskittymistä tehtävään sekä perusasentoon hakeutumista.

Murren Murkinassa vaa’alla
Irronnut hammas

Keskiviikko 7.2.2018

Virikkeen pentukurssilla, missä pääpaino oli rauhoittumisessa eli lähinnä Disco makoili omalla peitollaan ja sai siitä palkkaa. Välillä tehtiin muutakin, kuten käsikosketuksia, perusasentoharjoitusta, pantakuljetusta sekä häiriötreeniä Discon ollessa omalla peitollaan. Täytyy tässä mainita (kun tuppaa unohtumaan kirjoittaa julki), että onpa ihanaa treenata Discon kanssa, kun se on aina niin heti mukana kaikessa. Ja osaa myös omalla tasollaan rauhoittua olemaan (hiljaa) ja antaa häiriöidenkin olla rauhassa. Samoin kahden keskiset reissut minne vain sujuvat oikein harmittomasti.

Aamulla pihalla
Pentukurssilla taukoilemassa

Torstai 8.2.2018

Jatkettiin treenaamista eli mentiin Sporttikselle treenimään lapinkoirapoika-Voiman seuraksi. Menipä tosi kivasti. Tuttuja juttuja tehtiin kovasti, mm. taukoilua, vierellä kulkemista, leikkimistä ja pantasiirtoa. Nuo vierellä kulkemiset tehtiin häiriössä, sillä samaan aikaan Voima teki myös kentällä omaa juttuaan. Treenien päätteeksi pojat pääsivät hetkeksi vähän leikkimään keskenään ulkosalla.

Keron BoT on vähän iso Discolle

Treenikoostevideo:

Perjantai 9.2.2018

Kotosalla olemista.

Väsynyt

Lauantai 10.2.2018

Kotosalla olemista, mutta käytiin Discon kanssa ihan vain kahdestaan ulkoilemassa ja vähän kuvailemassa. Vierailtiin myös Mustissa & Mirrissä, niin sai poika taas vähän ihmiskontakteja. Illemmalla sitten treenattiin kaikenlaista pientä parikoirateemalla (eli molemmat pojat makoilevat pyyhkeellä ja vuoron perään on kutsun toisen treenaamaan). Discon kanssa tehtiin mm. matolle menemistä, perusasentoon hakeutumista ja vihjeen liittämistä, puppy yogaa ja vihjeistämistä, alustalle menoa (tämä eri alusta, muovinen lärpäke, jota voisin hyödyntää rullailmaisun opettamisessa), kynsienleikkuuta sekä tietysti vielä leikkimistä.

Rullakokeilua