Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

17.10.2009 Kolme agistarttia

Kisattiin kolme starttia Riihimäellä Myryn kanssa. Ensin oli C- (hyppyrata) ja B-radat Rauno Virran tuomaroimana ja sitten viimeiseksi A-rata Seppo Savikon tuomaroimana.

Hyppyrata sujui aika jouhevasti pituudelle asti. Pituuden jälkeen olin ajatellut tekeväni valssauksen seuraavalle esteelle, mutta mitä ihmettä sitten teen? En yhtikäs mitään vaan jään möllöttämään siihen pituuden viereen enkä liiku eteenpäin enkä varsinkaan tee sitä valssia. Koira jää ihmettelemään sähellystäni ja siitä kielto hypylle. Loppuosalla muurilla vähän kolisi, mutta mitään ei tippunut. Tuloksena siis viisi virhepistettä sekä 5,14 sekuntia yliaikaa. Sijoitus oli 19./45. Nollia oli kuusi.

Piirros radasta, tuomarina Rauno Virta:

17.10.2009 C, hyppyrata

Toinen rata meni sikäli nappiin, että tuloksena oli puhdas suoritus ja ihanneajan alitus. Rata oli oikein kiva ja sujuva suunnanvaihdoksineen jne, mutta ei sisältänyt pahempia jippopaikkoja. Muillakin meni hyvin, sillä sijoituksissa olimme sijalla 14. ja ihanneajan alittaneita nollatuloksia oli yhteensä 16. Koirakoita oli 52.

Piirros radasta, tuomarina Rauno Virta:

17.10.2009 B, agilityrata

Viimeiselle radalle vaihtui tuomari. Rata tuntui tutustuttaessa sopivan haastavalta, mutta käytännössä se olikin vielä haastavampi. Alku meni ihan ok, mutta puomilla Myryllä oli sen verran vauhtia, että seuraava hyppy meni liian pitkäksi (en ole varma, tippuiko tässä sitten virheisiin merkitty rima vai missä) ja en saanut koiraa sitten jotenkin ohjattua seuraavalle esteelle. Siinä siis hieman steppailua ja kielto. Sen jälkeen sujui ihan mukavasti, mutta a-esteen jälkeen tein taas jotain tyhmää. Olin rataan tutustumisen yhteydessä kokeillut muutamaa vaihtoehtoa: a) joko menen a:n vasemmalta puolelta ja vedän koiraa suoraan ja ohjaan jotenkin hypylle tai b) menen a:n oikealta puolelta, olen nopeampi kuin koira ja teen valssin ja siitä sitten näppärästi ohjaan hypylle tai c) menen a:n oikealta puolelta ja teen takaaleikkauksen. C-vaihtoehdon hylkäsin, kun Myry ei hirveästi irtoa ja tuossa kohdassa se ei varmaan onnistuisi. Lämmittelyn aikana mietin vaihtoehtoja ja päädyin b-vaihtoehtoon, ja niin itse radallakin sitten tein. Ikävä kyllä en ollutkaan koiraa nopeampi ja sössin valssauksen kanssa ja homma pysähtyi sen verran, että kieltohan siitä tuli. 15 virheen lisäksi tuli vielä aikavirhettä 2,12 sekuntia, vaikka ihanneaika olikin asetettu varsin sopivaksi. Sijoitus oli 20. huonomman puolella. Ihanneaikanollatuloksia oli 5 kappaletta  50 koiran joukossa.

Piirros radasta, tuomarina Seppo Savikko:

17.10.2009 A, agilityrata

Ajatus aiheesta “17.10.2009 Kolme agistarttia”

Kommentointi on suljettu.