Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

17.1.2010 Pika-agia

Tänään oli pika-agitreenit molemmille koirille, kun en ajoissa ehtinyt tänään hallille. Myryn kanssa ehdittiin tehdä juttuja n. 15min ja Viiman kanssa n. 10min.

Tänään harjoittelin Myryn kanssa ns. banaanihyppyä eli koira tekee tiukan käännöksen hypyn yli samaan suuntaan kuin mistä tulikin. Aloitin ihan matalalta korkeudelta ja tehtiin useita toistoja kumpaankiin suuntaan. Itse seison tolpan vieressä keskellä ja annoin vain koiran pomppia ja tulla hakemaan palkkaa kädestä. Ihan hyvin kääntyi hypyllä, ja nostin hieman rimaakin. Sitten tehtiin myös puomin alastulokontakteja. Tosi hyvin Myry alustalle pysähtyi odottamaan ja luvan kanssa tuli pois. Parit kepit tehtiin myös kunnon vedätyksellä, ja meni oikein vauhdikkaasti. Otettiin myös jokunen takaakiertokin hypylle.

Viiman kanssa kokeilin myös banaanihypyn alkeita ja ihan kivasti koira homman idean hoksasi. Kokeilin myös hieman takaakiertoakin. Samoin Viima meni myös pari kertaa kepit puhtaasti itsenäisesti ja jopa hieman vauhtia kasvattaenkin, hieno juttu! Mentiin myös puomia ja putkia, mutta ei mitään sen kummempaa tällä kerralla sitten ehditty, mutta eiköhän tuossakin ollut Viimalle aikamoinen tehotreeni.