Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

16.9.2018 Kero agin rotumestiksissä

Vierailtiin vaihteeksi Jyväskylässä kisaamassa, missä järjestettiin samalla Lappalaiskoirat ry:n rotumestaruudet. Tokihan me Keron kanssa haluttiin niihin osallistua, vaikka ajomatkaa kisoihin kertyisikin jonkin verran. Rataantutustuminen oli merkattu jo klo 8 alkavaksi, mikä tarkoitti erittäin aikaista heräämistä ja tuskallista ajomatkaa. Hieman tätä helpottaakseni, suunnattiin jo edellisenä päivänä mökille, mistä ajomatka lyheni tunnilla.

Tuomarina kisoissa toimi Jari Helin. Kaikki kolme rataa olivat ihan tehtävissä olevia, vaikkakin meille ihanneaika oli tässä kunnossa ainakin liian tiukka. Kaksi ensimmäistä rataa kuuluivat rotumestaruusskabaan, ja ensimmäisenä näistä oli vuorossa hyppyrata. Rataantutustuminen tosiaan oli jo klo 8 eli siellä sitten unisena mentiin (herätys oli ollut klo 4).

Itse hyppyrata lähti siten liikkeelle, että Kero teki stopin ennen tokaa estettä. Samoin kepeille meni väärin ja kolmas virhe tulikin sitten myöhemmin, kun sössin omassa liikkumisessani ja Kero puikahti yhden hypyn takaa. Muuten meni ihan asiallisesti. Hylky siis.

Ekalta radalta.
Kuva: Outo Kuva

Toinen rata oli agilityrata, missä kirmattiinkin aika mallikkaasti. Jopa kepeillekin Kero livahti oikein sujuvasti, vaikka siellä takana häämötti putkikin. Harmillisesti neljänneksi viimeisen hypyn rima tuli alas. Ratavirheitä siis viisi ja aikavirhettäkin tuli reilu sekunti. Olin kuitenkin tyytyväinen siihen, että homma pelitti nyt paremmin meiltä kummaltakin.

Kero kisoissa.
Kuva: Outo Kuva

Kolmantena ratana oli myös agilityrata, missä kääntymistä suuntaan jos toiseenkin. Alun kiemurahässäkästä mentiin suoraan putkeen, mistä oli paluu takaisin keppien aloitukseen ja sitten kepeiltä vielä hypyn takaakiertoon. Selvitettiin nämäkin. Ei olla harjoiteltu vastaavantyyppistä putki-keppiasetelmaa, joten otin varmaan päälle ja odottelin Keroa keppien alkuvaiheilla ja annoin sen sitten itse hakea oikean välin. Tämä oli ihan hyvä päätös, vaikkakin söi varmaan vähän aikaa. Muuten rata soljui eteenpäin aika kivasti, ja tehtiin näin ollen eka ratavirheetön ratamme kolmosissa. Ihanneaika tosin paukkui yli kahdeksalla sekunnilla. 

Summana kisoista meille hyvät suoritukset ja kotiläksyksi vauhdin kasvattaminen :)

Keron loppupalkka
Eka kolmosten nollatulos (yliajalla tosin)
Pojat Killerillä
Disco kisapaikalla

Kun kisat Keron osalta olivat ohi, tein Discon kanssa pieniä treenejä. Aloitimme hallin ulkopuolella, missä juostiin lelulle, tehtiin RZ-treenejä ja sen sellaista pientä. Sitten siirryttiin sisälle halliin, missä jatkettiin iiseillä jutuilla (kuonokosketukset, asennonvaihtelut) ennen kuin siirryttiin tekemään vastaavanlaisia harkkoja lämppäestealueelle. Hienosti Disco puuhasteli, vaikka siellä taustalla oli kisaavia koiria.

Rotumestisten osallistumispalkinto

Vaikka tuloksilla ei kisoissa juhlittukaan, saimme hienon osallistumispalkinnon eli Lappalaiskoirat ry:n nimikoidun lasin. Ihan kiva idea jakaa paljon palkintoja ja myös osallistujille, se oli iloinen yllätys :)