Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

16.6.2012 Agin joukkue-SM-kisoissa

Osallistuttiin Myryn kanssa Lappalaiskoirien joukkueessa agilityn joukkue-SM-kisoihin, jotka pidettiin tänä vuonna Jyväskylässä (Tikkakoskella). Lähtökohta oli aika haastava, koska Myryn kanssa ei oltu kisattu tänä vuonna laisinkaan ja maksikorkuisia hyppyjäkin testattiin vasta viime viikolla. Kaiken tämän lisäksi meidät oli pistetty joukkueen vikaksi koiraksi, mikä tarkoitti sitä, että olimme finaaliradalla kaikkien katsottavana (eli vain yksi startti oli käynnissä kerrallaan).

Sää oli sinänsä ihan mainio, vaikkakin oli aika lämmin. Onneksi löysin Myrylle hyvän häkkipaikan, missä oli sopivasti puita varjoina. Lisäksi oma tuuletin, kylmäkalle, märkä pyyhe jne toimivat myös hyvinä vilvoittajina koiralle.

Meitä ennen lappalaisjoukkueesta radan suorittivat Nuka (5vp + yliaikaa), Hippu (hyl) ja Viivi (5vp + yliaikaa), joten jotta joukkue saisi tuloksen oli meidänkin tehtävä tulos (joukkueen kolme parasta tulosta lasketaan). Palloiltiin Myryn kanssa vähän turhan aikaisin omaa lähtövuoroa odottamassa, sillä kuvittelin meidän lähtevän matkaan 20 ensimmäisen koirakon matkassa, mutta päästiinkin matkaan vasta 36. koirakkona.

Tuomarina toimi Seppo Savikko. Rata ei ollut teknisesti mitenkään vaikea, vaan oli ennemminkin sellainen juostava ja sujuva rata. Hypyt olivat 65 cm. Korkeat hypyt hidastivat kyllä selvästi Myryä, mutta onneksi rimat eivät kuitenkaan tippuneet. Ohjaukseni oli vähän mitä oli eli jouduin hidastelemaan, varmistelemaan jne. Vikalla putkella meinasin lähteä tekemään valssia, kunnes muistin, ettei puolta tarvinnutkaan vaihtaa. Jouduin tekemään hätäisen persjätön, etten loppusuoralla sekoilisi. Videolta katsottaessa näyttää, että himmailisin ehkä liikaakin, mutta toisaalta Myry menee kyllä tämän hetken maksimiansa. Nuo hypyt kyllä verottivat vauhtia selvästi, ja koirakin valitti haukkumalla useassa kohdassa ;)

Nollarata tuli, mutta yliaikaa 5,05 sekuntia. Joukkueemme sijoitus oli lopulta 28./65 eli puolen välin paremmalla puolella olimme :) Kisojen fiilis oli hyvä, ja oli mukavaa seurata myös muiden hyviä suorituksia :)

Tässä muutama kuva Myrystä. Kiitokset kuvaajille, kun sain luvan käyttää näitä kuvia tässä blogissa.

© Sirpa Saari
© Sirpa Saari
© Jukka Pätynen

originaali

© Jukka Pätynen

originaali

Tässä video meidän radasta:

httpv://www.youtube.com/watch?v=DIwG5prtrxA

Muiden joukkueemme jäsenten suorituksiin pääsee seuraavista linkeistä:

Kokonaistulokset