Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

16.5.2013 Kero PLS:n pentukurssilla

Torstaina meillä oli ensimmäinen kerta Paimensukuisen Lapinkoiran Seuran Helsingin alajaoston järkkäämää pentukurssia. Ilmoittauduttiin tälle alkujaan mukaan ihan vain sen takia, että treenipaikka on ihan lähellä, saataisiin hyvää sosiaalistumis/häiriötreeniä ja lisäksi tiesin, että kurssin kouluttajilla olisi samat ajatukset kouluttamisen suhteen kuin minullakin. Monta hyvää pointtia osallistua kurssille siis :)

Paikalle suoriuduttiin bussilla. Edellisestä bussikyydistä olikin jo ehtinyt olla hyvä tovi aikaa (silloin Kero istui vielä sylissäni), joten nyt oli taas hyvä hetki harjoitella vähän julkisilla liikkumista. Hyvin sujui.

Itse treenipaikalla Kero oli jo heti treenimoodissa. Valittiin sopiva taukopaikka, missä harjoiteltiin omalla pyyhkeellä olemista ja sitten sopivisissa väleissä tultiin taas näkösälle treenailemaan. Kero jaksoi koko tunnin varsin kivasti, ja oli aina haluttaessa heti valmis tekemään duunia. Kouluttajat kiersivät koirakoiden luona, joten asioita treenattiin siis yksitellen, vaikka tarvittaessa häiriötäkin oli tarjolla.

Keron kanssa keskityttiin luoksepäästävyyteen eli me menimme kouluttajan luokse hallitusti sekä sitten myös toisin päin eli meitä tultiin tervehtimään. Aika kivasti Kero hiffasi jutun juonen, ja malttoi pysyä/kulkea vierellä. Ihan tunnin loppuun tehtiin yksi luoksetulokin, mikä sujui ihan kivasti.

Itsekseen sitten tehtiin kaikenlaista, kuten kontaktissa liikkumista, käsikosketuksia, leikkimistä, myös vähän noutoakin (!), istumista jne eli suurin piirtein sitä, mitä me osataan tällä hetkellä. Tunnin päätteeksi kokeilin sitten ilmaisuketjuun liittyviä juttuja, mm. rullan ottamista / luovuttamista, alustalle menoa ja kuppiin koskemista. Hyvinpä nämäkin sujuivat. Hyvä huomata, että uusi paikka ja uudet häiriöt eivät liiemmin pentua häiritse :)

Treeneistä pois mentiinkin sitten kävellen (puoli tuntia), joten ihan kiva treenireissu tuli siis tehtyä :)

Taukoilemassa
Yleisnäkymää taukopaikasta