Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

16.4.2015 Viikon 16 hakuilut

14.4.2015 Jussla, Vantaa

Alussa mentiin tyhjää parisen sataa metriä, ja Kero liikkui ihan reippaasti ympäriinsä. Välillä irtoili vähän turhan kauaksi. Maaston hajut tuntuivat kiinnostavan kovin, ja välillä K jumittui joillekin hajuille (kerran kutsuin ja menin jo lähes hakemaan ennen kuin havahtui jatkamaan eli luoksetulo ei toiminut). Muuten etsimiset ekalle ja tokalle ok. Tokan jälkeen vauhti hiipui jo huomattavasti ja lähinnä vain hölkötteli eteenpäin ja sitten jumittui hajulle lähelle vikaa piiloa.
Itsellä liikkumista 800m, koiralla varmasti enemmän.

Vastaavanlaisia rentoa etsimistä lisää, mutta kestoa voi vähentää tai ainakin katsoa sen mukaan, miten koiralla riittää intoa eli pitäisi päästä lopettamaan silloin, kun koiralla on vielä suurin into ja palo päällä :)
Hajuista luopumista pitää myös harjoitella.

16.4.2015 Juvanmalmi, Espoo

Agitreenit + verkka alla, sitten odottelua autossa. Luoksepäästävyystreeniä ennen siirtymistä alueelle. Mm:t kuusen oksien alla piilossa, täsmäilmaisut. Ja kaikki menivät tosi hyvin! Kero tarkensi, otti nopeasti rullan ja toi hyvin. Näytöt myös hyvät (kytkettynä).

Hyvä tehdä tämmöisiä, missä fokus säilyy, vaikka maasto häiriöinen (hajut). Tällöin etäisyydet lyhyet ja treeni pidettävä helppona.