Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

16.4.2011 Vika agiohjaus 1 -kurssin kerta

Viimeistä viedään eli meillä oli nyt Agilityohjaus 1 -kurssin viimeinen kerta.

1. treenisessio:

  • Takaaleikkausharjoitus kolmella esteellä (kaksi suoraan, kolmas 90-asteen kulmassa). Ensin tehtiin 1x olkapäävedolla kaksi estettä (90-aste) ja tämän jälkeen sama takaaleikkauksella. Nostettiin kriteeriä eli mukaan kolmas este, 2x tällä yhdistelmällä takaaleikkaus, 1x erottelu (suoraan kaksi estettä) ja vielä kerran takaaleikkaus.
  • Diagonaalilla kulkeminen oli itselleni jotenkin vaikeaa, kun oli niin kiire mennä eteenpäin. Pitää malttaa odottaa, että koira on edellä ja lukinnut esteen ennen kuin lähtee leikkaamaan takaa ja kohti toisen esteen siivekettä eikä liian aikaisin ja kauaksi esteestä, jolloin koira meneekin poispäin.

2. treenisessio:

  • Sama kolmen esteen takaaleikkausharjoitus kuin edellä. Nyt 3x takaaleikkaus ja 1x erotteluna suoraan.

3. treenisessio:

  • Takaakiertoharjoitus kahdella esteellä (takaakierto, toinen este suoraan). Tehtiin muutama toisto molemmilta puolilta, palkkaus namilla. Tehtiin myös lelupalkalla molemmat puolet muutama toisto.
  • Tässä ongelmana oli, että koira kääntyi useasti jo ennen estettä. Oman liikkeen pitäisi jatkua niin kauan, kunnes koira lukitsee esteen. Voi myös palkata, kun koira ylittää linjan (esteen kierto).

4. treenisessio:

  • Treenin päätteeksi käytiin tekemässä lelupalkkaus parin esteen suoralla. Viima oli niin intona piipparipallosta, että eihän se mitään oikein irronnut vaan olisi tuijottanut palkkaa. Onnistuin sitten lopulta vahvistamaan sitä, että koira katsoo esteiden välissä minuun eikä tulevaan esteeseen…
  • Positiivista oli kuitenkin se, että Viima halusi tarjota tällä kerralla piipparipalloa myös minulle eli itsekseen hilluminen lelun kanssa oli tälle kerralle vähentynyt (ollaan vähän treenailtu kotosalla, kun käydään Garrettin Recallers v2 -kurssia).