Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

16.-20.8.2013 Kesälomailua Pohjois-Karjalassa

Vihdoin koitti aika lähteä jokakesäiselle kesälomareissulle Itä-Suomeen Pohjois-Karjalaan. Tällä kerralla mukana olikin nyt kolme koiraa sekä uusi auto. Ennenkokematon yhdistelmä siis, mutta hyvin ajomatkat suuntaan jos toiseenkin sujuivat ihan mukavasti.

Yhteispotretti 16.8.2013
Yhteispotretti 16.8.2013

Vietettiin varsin perinteistä mökkilomaa. Ensimmäinen päivä oleskeltiin ihan vain mökillä, kun sadetta piisasi jonkin verran. Toisena päivänä kävimme seikkailemassa Lieksan puolella, missä kiersimme Pieni Ritojärvi -rengaslenkin (reilut 5km). Kannattaa käydä tutustumassa, jos siellä päin liikkuu. Paikalle johti harjutie, ja itse reitti kiersi harjun laella.

Nättiä harjumaisemaa
Nättiä harjumaisemaa

Kolmantena päivänä kävimme vähän toisella suunnalla eli Polvijärven puolella Viklinrimpin alueella kävelemässä edestakaisen Tiaissärkän reitin (yht. 8km). Tämä oli myös helppo reitti, joka alkoi Tiaissärkän laavulta. Laavu oli sopivasti Rauanjoen varrella, ja olipa varsin nätillä paikalla.  Harmi, ettei itse reitti kulkenut joen mukaisesti. Reitti oli lähinnä metsätietä ja suomaisemaa, mutta sisälsi myös harjuosuuden. Itse tykkäsin kovasti myös Ison Tiaislammen näkymästä. Johtuiko sitten siitä, että siellä paistoi kivasti aurinko, ja pojatkin näyttivät nauttivan olostaan :)

Näkymät Rauanjoelle olivat todella hienot
Näkymät Rauanjoelle olivat todella hienot
Ulkoilu uusissa maastoissa virkistää vanhusta
Ulkoilu uusissa maastoissa virkistää vanhusta

Neljännelle päivälle jäikin sitten se lähes pakollinen Koli-visiitti, mikä sisälsi vain huippujen kierroksen (Ukko-Koli, Akka-Koli, Paha-Koli). Viidentenä päivänä lähdimmekin sitten jo takaisin kotimatkalle.

Kero ja taustalla Pielinen
Kero ja taustalla Pielinen

Kaiken kaikkiaan oli taas mukavaa piipahtaa maaseudulla, ottaa rennosti ja viettää leppoisaa aikaa ilman kiireitä tai mitään kireitä aikatauluja :) Ja pojatkin saivat nauttia vapaudesta yltäkylläisesti :)

Kero esimerkiksi tykästyi aivan valtavasti laituriin ja rantaan, mikä ei tietysti ollut ihmekään, kun normaalistikin koluaa ojanpohjat. Mutta nyt viihdyttiin kahlailemassa tai tökkimässä vettä, vaikka satoikin vettä. Uimaan asti ei sentään rohjennut. Samoin keppileikit olivat kovasti mieleen. Myrykin niistä innostui, ja yleensä lopputuloksena olikin se, että Keron löytämä keppi päätyi Myrylle. Välillä sitten riekkuleikittiin keppeilyn ohessa.

Laituripojat
Laituripojat
Paita ja peppu
Paita ja peppu

Viima taas vietti eläkeläisen tapaan lepäilylomaa eli lähinnä makoili tai sitten oli rannalla haukkumassa. Mutta hyvin Viima kuitenkin jaksoi kulkea matkassa mukana noilla kävelyreiteillä. Täytyy tosin myöntää, että valitsimme ihan tietoisesti aika lyhyet ja helpot reitit, jotta Viimalla olisi mahdollisuus kulkea vaivattomasti mukana.

Ja ettei nyt ihan lepoiluksi koko reissu mennyt, niin normirutiineihin kuuluivat myös päivittäiset ilmaisutreenit ;) Lisäksi Kero sai harjoitella myös vapautumista eli tuttu sääntö kotoa piti paikkansa myös mökillä (eli avoimesta mökin ovesta ei ilman lupia menty). Hurjaa. Niin, ja pääsihän Kero ihan ensimmäistä kertaa juoksulenkillekin. Jopa kolme kertaa, kun sai pääosin vapaana juosta ja tarkkailin, että koira pysyy hyvävoimaisena. Ja kyllähän se pysyi, kun loppupätkät tultiin sitten kiihtyvää vauhtia (esimerkiksi vikalla lenkillä vika kilsa mentiin ihan Keron omasta halusta alle 5min/km -vauhtia ja vikat parisataa metriä alle 4min/km-vauhtia… arvatkaa vain, odotanko innolla, milloin Kero pääsee oikeasti mukaan juoksulenkeille!). Ekalle kerralle 3,5 km, toiselle 4,5 km ja kolmannelle 5 km. Kolmannella kerralla kävimme tekemässä vähän polkujuoksua ja kiipeilemässä Herajärven kierroksen reitillä, joten mielekästä maastoakin oli tarjolla.

Tässä lyhykäinen kooste Keron treenailuista. Itse asiassa edistymistä tuntui tapahtuvan ihan mukavasti, vaikka mukaan kyllä sattuikin jotain outouksia, mutta niistähän vain näki, että mitä pitää jatkossa treeneissä huomioida.

  • 16.8.2013: aamun treenit: rullailmaisua tiellä, puskassa, jokunen virhe, muuten ok
  • 16.8.2013: Keron juoksulenkin jälkeen pieni treeni: mm valmiina piilossa -> vähän ihmetteli, mitä pitää tehdä, 2. piilo myös valmiina eli lähetysetäisyys oli isompi -> intoa oli, mutta sähläsi vielä rullan kanssa, muuten ok
  • 17.8.2013: aamulla pieni treeni: rullailmaisu, ensin mm valmiiksi metsässä, mutta se oli K:lle hämmentävä, sen perään pari uusintaa, jotka menivät paremmin, mutta nyt sääti enemmän sen kanssa, että olisi mieluummin jäänyt mm:n luokse
  • 17.8.2013: illalla pieni treeni: rullailmaisu, halkovajalla, mm ensin vajan edessä (K oli taas vähän ulalla), uusinta ok, seuraava mm vajan sisällä -> ok
  • 18.8.2013: Keron juoksulenkin jälkeen pieni treeni: rullailmaisu helppo maasto, kaksi toistoa -> ok, vaikeampi risukkoinen maasto, missä K ei nähnyt minua tielle -> tiputti rullan, tarjosi sitä mm:lle, helpotettuna ok, sen jälkeen yksi helpompi toisto ok
  • 19.8.2013: pieni treeni: rullailmaisu, 2x helppo (ekassa kuusen edessä, tokassa saman kuusen takana) -> ok, kolmas mm valmiina levyjen takana kauempana eli K sai siis vähän etsiä, vähän epäröi mm:n luona ja tarvitsi tukea siitä, missä olen, mutta ilmaisi sitten hyvin
  • 20.8.2013: aamun treeni: mm valmiina piilossa kuusen takana kyykyssä (sama kuin oli edellisenä päivänä ilmaisuissa), K lähti vauhdilla (jäljesti), löysi ja tuli ilmaisemaan hyvin. Sen jälkeen mm kiersi tien toiselle puolelle pöheikköön koivun luokse. Kero sai tehdä nyt enemmän töitä, kun edessä oli kuusikkoa, vattupuskaa yms. Jalka tarttui rullaan pari kertaa, ja myös mm:n luona rulla oli jäänyt jalkaan. Siellä K haukahti, tuli luokse, irroitin jalan rullasta ja ilmaisu nyt uusiksi onnistuneesti. Pitää säätää rulla kohdilleen, kun huonossa maastossa menee jalka läpi (ja rulla ei laukea).
Kerolainen
Kerolainen
Kotimatkalle lähdössä
Kotimatkalle lähdössä

Ja tähän loppuun vielä: