Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

15.3.2008 Agitreeneissä

Agilitytreenit Hyrylässä.

Treeneissä oli kolme pistettä, joista kaksi omatoimipistettä ja yksi ohjatun treenin piste.

Myryn kanssa aloitimme omatoimipisteillä ja tehtiin kontaktiharjoituksia puomilla ja a-esteellä. Loppukontakteille pysäytin odottamaan ja menin itse kauemmaksi ja kävin sitten välillä palkkaamassa. Jätin koiran edelleen odottamaan, kunnes n. renkaan kohdalla annoin luvata mennä seuraavalle esteelle. Ihan kivasti meni.

Toisella omatoimipisteellä oli takaakiertoa 90-asteisilla esteillä. Ehdittiin tehdä näitäkin jonkin verran ennen omaa ohjattua vuoroa.

Ohjattu treeni ei mennyt ihan niin kuin olisi pitänyt. 2-3 ensimmäistä estettä meni alkuun ok, mutta neljännelle esteelle meneminen oli hankalampaa, sillä väliin piti jättää yksi este. Edettiin sitten este kerrallaan ja palkkasin koiraa, mm. heittämällä namin/pallon 3. ja 5.esteen yli sekä kun otin vastaan 4. esteeltä. Koko rata mentiin sitten lopulta niin, että palkkasin tosiaan namilla heittämällä 3. ja 5. esteen jälkeen ja sitten vielä tietty putken jälkeen.

Kouluttajan mukaan Myryn suoritus oli jotenkin jäykkää ja aiempaan (?) nähden innottomampaa. Ja kun kuuli, että meillä on kisat tulossa, niin kielsi osallistumasta enempään treenaukseen tälle päivälle. Saatiin kuitenkin tehdä vielä hieman tuota kontaktiharjoitusta muutamia kertoja (ja Myry kyllä meni innolla, lähti kontakteilta tosi hyvin renkaalle ja mielestäni näytti tykkäävän puuhasta). Saatiin sitten tehdä vielä kepit molemmilta puolilta ohjattuna ja mielestäni Myry meni kepit nyt vauhdikkaammin kuin aikoihin. Ja narupalloleikki oli tosi pop juttu.

Voihan se tosiaan olla, että itse tulee sokeaksi sille, että koiralla on kivaa tai ei-kivaa. Toki myös tekniset veivaamiset vievät ehkä intoa, jos ja kun ohjaajakaan ei osaa kaikkea ja mokat johtuvat siitä. Mutta vauhdikkaissa jutuissa Myry on kyllä ihan kivasti ja innolla mukana.

Otetaan nyt iisisti ennen kisoja (ke, la ja ma) ja sitten pidetään kyllä ansaittu agilitytauko. Tauko tulee jo pelkästään siitä, että huhtikuun alusta alkaen ei ole enää hallitreenejä. Ja toisaalta voi olla hyvä pitää myös kisataukoakin.