Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

1.5.2008 Vapputreenailua

Treenasimme tänään pienellä porukalla Espoon Myllyjärven maastoissa.

Viima sai etsiä pieneltä alueelta pari maalihenkilöä. Alussa Viima tosin teki oman kierroksen väärään suuntaan, ilmeisesti sieltä suunnasta tuli hajua muista ulkoilijoista. Kiepahduksen jälkeen jatkettiin matkaa ja pian Viima ilmaisikin ensimmäisen maalihenkilön. Ilmaisu oli hyvä, ja kesti hetken ennen kuin pääsin itse piilolle. Toinen piilo oli lähellä rantaa kivellä. Viima aloitti ilmaisun ihan hyvin, mutta sitten lopetti ja meni rannalle juomaan vettä. Tässä vaiheessa näin Viiman ja odottelin, että lopettaisi juomisen ja menisi takaisin haukkumaan. Viima jatkoi sitten ilmaisua metrin parin päässä kivestä, jolla maalihenkilö oli.

Myrylle otin ilmaisuharjoituksen, yhteensä neljä pistoa. Näissä tarkoituksena oli vahvistaa koko ilmaisuketjua: lähetys, rullan tuonti, rullan luovutus, perusasentoon, näyttö ja maahanmeno piilolla. Perusasentoa ei olla ilmaisun yhteydessä otettu eli se on hieman uusi juttu tässä yhteydessä ja vaatii harjoittelua (pitää siis treenata ihan kotona lukuisia toistoja), maahanmeno piilolla taisi olla vain ekalla piilolla automaattinen, muilla jäi istumaan.

Vikalla piilolla nähtiin hieman kyytä, kun Myry istui ihan siinä vieressä. Käärme oli kerällä sammalikossa eikä sitä aiemmin huomattua. Tuli kiire pois… Onneksi käärmekään ei tainnut havaita mitään.

Myryn kanssa jatketaan tuon ilmaisun parissa. Pitää kotona tehdä tuo näytölle perusasennosta kuntoon ja sitten ottaa maastossa mukaan erilaiset piilot ja ilmaisuetäisyydet. Viimallekin tekisi varmasti ihan hyvää kunnon ilmaisuharjoitukset.