Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

15.9.2013 Katselmointia

Sunnuntai vietettiin pääasiassa treeneissä. Meillä oli UPK:n ilmaisuryhmän katselmointi, missä alkuun tehtiin vähän tottisjuttuja ennen varsinaisia ilmaisuja.

Olin miettinyt teemaksi tottispuolelle luoksetuloharjoituksia, ja ilmaisupuolelle eri asentoiset / peitetyt maalihenkilöt.

Luoksetulot tehtiin yksitellen, jokaiselle ajastettuna 2x2min intensiivistä treeniaikaa. Ensin tehtiin avustajapitoiset luoksetulot hetsaten. Näitä me tehtiin Keron kanssa varmaan nelisen kappaletta. Ehkä Kero oli vähän off-tilassa,  vaikka tuli hyvin kutsusta ja leikki solmunarulla, mutta jotain puuttui.

Sitten tehtiin namikuppiharjoitusta, missä tarkoituksena on saada koira ohittamaan namikuppi (alkuvaiheessa tyhjä) ja tulemaan luokse, mistä palkkioksi yhdessäjuoksu kupille syömään namia. Tämä meni ihan kivasti pari ekaa toistoa, sitten Kero ei enää malttanut olla menemättä kupille ;) Pitää siis harjoitella lisää tämmöisiä.

Itse ilmaisuosuus meni aika kivasti. Kerolla oli nyt taas uusi maalihenkilö, ja aloitettiin ihan helposta, jotta nähtiin, miten sujuu. Maalihenkilö oli kyykyssä muutaman metrin päässä. Ei ongelmia.

Seuraavassa toistossa maalihenkilö makasi selällään vähän pressuun peitettynä. Ei ongelmia. Kolmanteen vaihdettiin paikkaa puskan taakse, maalihenkilö makuulla ja pressuun peitettynä siten, että pää oli näkyvillä. Kero meni alkuun pääpuolelle, ei nähnyt kuppia ja tuli rullan kanssa. Meni kuitenkin korjaamaan, etsi kupin, haukahti ja nyt ilmaisu ok. Neljäs toisto otettiin samaan paikkaan muuttaen vähän lähetyskohtaa ja tämä meni nyt ok.

Kero vaikutti jo väsyltä (vaikka intoa oli kyllä tehdä näitä), joten jätettiin tähän yhteen jaksoon. Nyt pidetään näistä vähän taukoa (yritän malttaa), jotta pentu saa vähän levätä ja miettiä asioita.

Treenien jälkeen K livisti treenikaverin koiran luokse ilman lupaa eli seuraava juttu onkin keskittyä luoksetulon hiomiseen niissä häiriötilanteissa. Toinen koira on ehdottomasti suurin häiriö, jos Kero ehtii nähdä sen ensin ja on jo valmiiksi liikkeessä kohti toista koiraa. Eli ei se Kero ihan kaikkea valitettavasti vielä hallitse…