Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

15.4.2010 Viimeistelytreeni

Treenattiin Ojakkalassa Kehätien tuntumassa (toisella puolella kuin aiemmin on treenattu eli uusi alue itselle siis). Tarkoituksena oli tehdä kokeenomaiset harjoitukset viikon päästä kokeisiin osallistuvilla kolmelle koirakolle. Ensin oli peruskokeeseen osallistuville sopivan kokoinen kolmionmuotoinen alue, ja sitten oli Myryn vuoro käydä sama alue lisättynä toiselle kolmionmuotoisella alueella.

Ennen treenien alkua otettiin luoksepäästävyys sekä yhteinen pidempi paikallamakuu. Myry pysyi oikein hienosti paikoillaan ihan rauhallisena, hieno juttu :) Sitten saatiinkin odotella. Kun tuli meidän vuoro, niin ennen alueelle menoa (ihan siinä vieressä) otettiin vapaana seuraaminen (kontaktista ei tietoakaan, nenä vain kävi, mutta malttoi pysyä vierellä, tämä riittää kokeessa) sekä paikallamakuu sillä välin, kun kävelin takaisin kertomaan etsintäsuunnitelman. Etäisyys oli aika pitkä (n. 50m?) ja mulla oli hirmu kiire takaisin :D mutta hyvin Myry pysyi rauhallisena aloillaan.

Myry lähti määrätietoisesti etsimään, ja sillä taisi olla jotain hajuakin eikä mennyt kovin kauaa, kun Myry tuli hankalien kiviröykkiöiden takaa rulla suussa. Henkilö oli piilossa sopivassa kolossa keskellä kiviä. Hienosti ilmaistu!

Sitten jatkettiin matkaa ja Myry etsiskeli ja alueen kulman lähellä Myry säntäsi kohti toista päätä aika päättäväisesti, vaikka näin, että siinä meitä lähempänä olisi ollut mahdolinen piilo. Kutsuin kerran Myryä, mutta se oli tyhmä juttu, sillä Myryllä oli joku haju. Sitten se hyppi vähän ylöspäin ja lähti tulemaan takaisin, ja sillä oli rulla suussa! Siispä tarkistamaan, mitä Myry oli löytänyt. Ylhäällä oksassa roikkui joku sidottu muovipussi, siellä ei ollut mitään, mutta olipas jännä, että Myry ilmaisi esineen! Tämä oli ensimmäinen kerta, kun se etsinnän yhteydessä esineen ilmaisee ja tuo rullan (jäljen yhteydessä menee maahan siis), tosi hieno yllätys kuitenkin, että koira osaa näinkin toimia :)

Palattiin sitten takaisin päin ja lähdettiin kulmasta poikittamaan alueen toiselle lyhkäselle sivulle. Siinä matkan varrella Myry saikin hajun (aika läheltä tosin) piilosta, joka oli joku muoveista kyhätty piilo (alunperin paikalla), jonka sisälle oli piiloutunut henkilö.Ilmaisu ok.

Jatkettiin taas matkaa ja poikettiin jo sille puolelle aluetta, missä aiemmat koirat olivat etsineet. Sitten Myry irtosi taas kauemmaksi, ja tuli hetken päästä rulla suussa. Löytyihän sieltä vielä yksi (vika) henkilö, hieno juttu! Yhteensä koko etsimiseen meni 14 minuuttia ja aluetta jäi vielä käymättä, joten sinänsä ei ehkä ihan vastannut mahdollista loppukoetilannetta, mutta hyvä harjoitus tämä silti oli, ja meni kaikin puolin onnistuneesti! :)

Treenien päätteeksi Viimakin pääsi vähän etsimään, tosin otettiin sille siinä parkkialueella (vanha huoltamo) kolme piiloa, joista yksi maantasolla olevan lavan sisällä, toinen roskisten kätköissä ja kolmas rekan lavan päältä. Treeni sujui oikein kivasti ja loppupalkka-siili oli taas tosi kova juttu :)