Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

15.2.2013 Sosiaalistamisreissu Tikkurilaan plus ilta-aksat

Perjantaina oli pennulle luvassa vähän ilta-aktiviteettia.

Ensin pakattiin reppu, ja lähdettiin sosiaalistamisreissulle junalla Tikkurilaan ja siellä sitten Heurekan parkkikselle lappalaiskoirien omatoimitreeneihin. Jo matka paikalle oli hyvää treeniä etenkin hihnakäytöksen suhteen. Hihnassa kuljettiin tosi nätisti, ja mikä parasta, ihmisiä tuli vastaan tosi paljon, joten päästiin vahvistamaan sitä, että ihmiset ohitetaan nätisti (ts. tällä hetkellä Kero istuutuu viereeni ja jää syömään nameja).

Parkkiksella oli sitten muutamia koiria, ja saatiin hyvää koirahäiriötreeniä. Ihan pikkaisen tehtiin kontaktiharjoittelua kuin myös leikkimistä sekä myös ihan hihnassa nätisti kulkemista. Hyvää treeniä siis :) Tätä tehtiin noin puolisen tuntia, minkä jälkeen siirryttiin paikalla olleen toisen pennun kanssa vähän syrjemmälle pentupainimaan. Bordercolliepentu-Neon kanssa oli varsin kivat pentumaiset leikit :) Tätä harrastettiin noin vartti, minkä jälkeen lähdimme talsimaan kohti juna-asemaa. Paluumatkalla mentiin reippaasti, ja tervehdittiin oikein nätisti yhtä vähän maistissa ollutta ohikulkijaa. Asemalaiturillakin Keroa tuli tervehtimään pikkutyttö, joten nyt saatiin varsin kivasti mukavia tervehtimiskokemuksia :) Kaikille rapsuttelijoille olen ohjeistanut, että mieluusti kyykkyyn ja koiran istuessa saa silittää (plus että olen sitten itse namittanut Keroa siinä samalla, ettei se keksi alkaa hyppiä tms).

Junamatkat sujuivat myös ongelmitta, samoin kävely takaisin kotipihalle. Treeninamina käytössä oli kuivattu possunkeuhko, mikä näyttäisi uppoavan Keroon todella hyvin.

Vajaa parisen tuntia Kero ehti levätä ennen kuin oli aika lähteä Sporttikselle agivuorolle. Tällä kerralla otin mukaan kaikki kolme koiraa.

Odottelua omassa loossissa.
Odottelua omassa loossissa.

Myryn kanssa tehtiin kohtikäännöstreeniä sisältäen vähän erottelua. Viiman kanssa enimmäkseen leikittiin, mutta hyppyytin Viimaa jonkun kerran, kun sillä oli päällä niin hyvä draivi :) Kerolla oli sitten omat treeninsä, joissa tavoitteina:

 1. Rauhoittuminen häkissä / loossissa
 2. Eteenpäin irtoaminen (lelulle)
 3. Putkeen irtoaminen

Ja tässä kooste Keron treeneistä:

 • Automatkat ok.
 • Alkuverkka 15min.
 • Loossissa odottelut ok, muutama sessio myös häkissä siankorvaa syöden. Jotain yksittäisiä ääniä välillä, mutta muuten odottelut ihan jees..
 • 3x1min treenisessiota.
 • Ekassa tiikerilelulla leikkimistä: lelun heitto + juoksu lelulle (4x), olipa kivaa pennustakin.
 • Toka ja kolmas putken kanssa, palkkiona tiikerilelu. Hakeutui hyvin ja vauhdikkaasti putkeen (5x + 4x).
 • Treenattavia juttuja ensi kertaa varten: pantasiirto, lelun irroitus vihjeestä.
 • Loppuverkka polulla n. 30min (sis. leikkimistä V:n kanssa).

Ja tähän päätteeksi vielä video Keron treeneistä:

httpv://youtu.be/ieTyg914py0