Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

14.7.2016 Miljööbaanailuja

Kesän aikana olemme Keron kanssa pyrkineet panostamaan kaikenlaiseen yhteiseen kivaan, johon miljööbaanailu kuuluu ehdottomasti. Toteutus on helppo, sillä tarvitaan vain joku paikka, missä kuljeskella ja tehdä samalla kaikenlaisia pieniä temppuja tai tottisjuttuja. Hommaan tuo kivuutta sekin, että mennään porukassa, joten koirat tottuvat kulkemaan yhdessä, mutta samalla kuitenkin toimimaan ohjaajansa kanssa muista välittämättä.

Peko-porukan viimeiset treenit pidettiin kesäkuun puolella (13.6.) ja tällöin meitä oli paikalla yhteensä neljä koirakkoa (Kero, kaksi lapinporokoiranarttua ja espanjanvesikoirauros) ja pyörittiin Heurekan ympäristössä. Siellä oli sopivasti kaikenlaista muutakin häiriötä (jumppaajia, toisia koiria, lintuja, ihmisiä jne).

Kero poseeramispisteellä (Heureka)
Kero poseeramispisteellä (Heureka)

Seuraavat kolme kertaa miljööbaanailtiin heinäkuussa. Ensin Kivistön asemalla (4.7.), sitten Leinelän asemalla (11.7.) ja vielä Tikkurilan asemalla + Dixissä (14.7.). Kivistön keikalla meitä oli kolme (Kero, lapinporokoirauros, saksanpaimenkoiranarttu), ja sää oli hieman sateinen. Niinpä käytettiin hyvin aikaa seikkailemassa sisätiloissa, joita Kivistön asemalla oli aika kivasti (hissit, laiturialueet, tunnelit).

Kivistön asemalla
Kivistön asemalla
Yhteispotretti (Kivistö)
Yhteispotretti (Kivistö)

Leinelässä meitä oli kolme (Kero, opaskoiraksi opiskeleva labradorinnoutajanarttu, sakemanninarttu), mutta tällä kerralla sää suosi. Kierreltiin ylösalas rappusia, mentiin hissillä (mentiin lopussa kaikki kolme samassa) ja oleskeltiin laiturialueella. Kerokin rauhoittui kivasti vain olemaan, ja kun piti temppuilla, niin hyvin temppuiltiin ja nami maittoi.

Junakuva
Junakuva
Rentoutumisharjoitus (Leinelä)
Rentoutumisharjoitus (Leinelä)
Yhteispotretti
Yhteispotretti

Samalla viikolla otettiin vielä yksi miljööbaanasessio (Kero + sakemanninarttu), mutta nyt astetta isommalla asemalla eli Tikkurilan asemalla. Lisäksi siirryttiin siinä yhteydessä olevaan Dixi-kauppakeskukseen, käytiin siellä Mustissa & Mirrissä, kuljettiin edestakaisin liukuportaita, rappusia ja käytiin ylimmässä parkkihallin kerroksessa myös rauhoittumassa. Olipa taas antoisa reissu :)

Mustissa & Mirrissä
Mustissa & Mirrissä (Tikkurila, Dixi)
Liukuportaissa
Liukuportaissa
Paikallaoloa
Paikallaoloa