Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

14.4.2014 Hakutreeneissä

Maanantai-iltana meillä oli Hepekon hakutreenit Tuusulassa. Treenit etenivät siten, että tallattiin ensin alue, merkattiin piilot kummaltakin puolelta ja sitten treenattiin kullekin sopiva treeni. Toisen treenatessa ehti hyvin lämpätä sitten omaa koiraa eli sinänsä meni aika mutkattomasti. Alkuun tuli pieni sadekuurokin, mutta onneksi se meni aika nopeasti ohitse, ja treenitkin ehtivät loppua ennen pimeää (tosin me jäätiin ulkoilemaan, ja silloin oli otsalampusta jo hyötyä).

Keron treeni oli seuraavanlainen:

  • Yksi mm (joka oli myös viikko sitten raunioilla Kerolle piilossa), joka ennen meidän vuoroa tuli hetkeksi viettämään aikaa Keron kanssa.
  • Toistot siten, että lähetys keskilinjalta, etäisyys piilolle n. 20-30m siten, että piilolta on näkyvyys keskilinjalle (ei siis käytetty valmiita piiloja).
  • Eka piilo jouduttiin ottamaan peräti kolmeen kertaan, sillä ekalla kerralla rullaa tuodessaan juuri ennen keskilinjaa Kero bongasi hajun ja rulla tippui -> uudestaan piilolle. Seuraava ilmaisuyritys meni muuten ok, mutta näytölle Kero ponkaisikin muun porukan luokse -> uusi lähetys. Tämä yritys onnistui.
  • Tokalle piilolle Kero eteni vähän vinoon, meni ohi ja joutui työstämään, oli mennyt piilolle, mutta sieltä heti lähtenyt vauhdilla kohti autoja, missä oli seuraava tulija odottelemassa (koira onneksi autossa). Kero oli siellä hetken nuuhkinut ennen kuin lähti tulemaan takaisin, jolloin vihelsin pilliin ja sain vauhdikkaan luoksetulon. Siitä sitten lähetys uudestaan piilolle ja nyt ilmaisu ok.
  • Kolmannelle piilolle lähetys ok ja ilmaisukin meni kerralla hyvin, vaikkakin rullan luovutus oli vähän turhan vikkelä.
  • Otettiin sitten vielä yksi lisätoisto siten, että mm siirtyi ihan vain muutamia metrejä ja siitä sitten ilmaisu. Tämä ok.
  • Treenin jälkeen Kero palkkaantui hyvin muiden heittämistä kävyistä eli siinä mielessä oli ihan hyvin vapautunut ja iloinen treenistä.
  • Uusia asioita tässä treenissä olivat mm. useita henkilöitä, alue tallattu, toinen koira alueella ennen meidän odotellessa, toinen ihminen (koira oli autossa) odottelemassa autoilla meidän treenatessa, uusi ympäristö jne -> siitä huolimatta lähetykset olivat innokkaita ja fokus säilyi pääasiassa hyvin. Toki vielä näkyi se, että porukka on Kerolle vielä hieman tuntematon.