Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

14.3.2010 Agikisoissa

Kisattiin Myryn kanssa HSKH:n kisoissa Purina-areenalla. Tarjolla oli kolme starttia, mutta olin ilmoittanut Myryn näistä kahteen viimeiseen eli agilityrata B:lle ja hyppyrata C:lle. Molemmissa tuomarina oli Rauno Virta.

Edellisenä päivänä ollut hyppytreeni ei ainakaan hirveästi tuntunut vaikuttavan koiraan. Tehtiin tosin hyvät alku- ja loppuverryttelyt, mikä varmasti auttoi. Ennen startteja Myry tosi oli vähän turhan rauhallinen, mutta terästäytyi kyllä, kun radalle mentiin.

Ekalla radalla (B) oli pari ennakkoon haastava kohta: kepeille vienti muurilta (vino käännös vasemmalle) sekä  puomilta käännös hypylle. Muuten rata sujui ihan kivasti, ja keppien ekan välin Myry haki tosi hienosti. Puomilla tuli sitten kämmi. Myry kyllä hidasti kontaktille, mutta ampaisi sitten täysillä edessä olevalle hypylle (joka myös oli radan ekan hyppy). Tuloksena siis hylky. Loppuradalla ei ongelmia.

Koirakoita ko. radalla oli yhteensä 66 ja näistä 9 teki nollan. Ilman ylimääräistä hyppyä oltaisiin todennäköisesti jopa ehditty ihanneaikaankin (46s), sillä tuloslappuseen oli merkattu aika (48,01s)

Tässä linkki alkuperäiseen ratapiirrokseen: Agilityrata B (HSKH:n sivuilla)

Toinen rata oli hyppyrata, ja sillä radalla ennakkoon hankalimmaksi kohdaksi kaavailin hyppyjä 18 ja 19, joissa siis piti koira kierrättä ensin takaa ja sitten tehdä vetää tiukasti välistä. Tämä kohta sujui meiltä kuitenkin yllättävän hyvin, ja jonkinlaisella persjätöllä sain Myryn hyvin vietyä tuolle tokavikalle hypylle. Yksi rima (hyppy ennen keppejä) kuitenkin tippui matkan varrella, ja yliaikaakin kertyi lopulta 5,08s.

Tuloksena siis 10,08 ja sijoitus 19/47. Ihanneaikaan yltääkseen olisi pitänyt pinkoa 3,8 m/s, Myry sen sijaan eteni lopulta vain 3,31 m/s.

Tässä vielä linkki alkuperäiseen ratapiirrokseen Hyppyrata C (HSKH:n sivuilla)