Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

14.2.2019 Kero arkikisoissa

Olipas kivaa osallistua arki-iltana järkättyihin agilitykisoihin! Kisat olivat HAU:n järkkäämät ja ne pidettiin Hurtta Areenalla. Hallihan on viileä ja sen pohja poikkeaa huomattavasti siitä, mihin olemme tottuneet. Meitä moinen ei onneksi haittaa, päinvastoin veikkaan, että viileässä Kero jopa on paljon pirtsakkaampi. Toki raskaammalla alustalla voi olla jotain vaikutusta etenemiseen.

Kisat vietiin nopeasti läpi, mistä plussaa. Osallistujia oli n. 25 kun laskettiin pikkumaksi3 ja maksi3 yhteen. Pikkumaksit aloittivat, ja Kero oli lähtövuorossa heti toisena. Onneksi rataantutustuminen on reilun pitkä, joten siinä ei tullut mitään suurta kiirettä ehtiä lähtöön.

Kero ja kolmas sija
Kero ja kolmas sija

Tuomarina kisoissa oli Mia Laamanen. Tykkäsin molemmista radoista. Niissä ei mielestäni ollut mitään turhia kikkailuja, vaan olivat hyvin juostavia ja linjakkaita, mutta toisaalta ne mittasivat myös koirakoiden taitoja. Tästä ehkä antaa hyvän kuvan se, että päivän neljässä startissa oli vain kolme nollatulosta!

Ekassa startissa nolla oli meilläkin lähellä, mutta se kariutui jo heti kolmanteen esteeseen, kun Kero teki lentokeinun. Jatkettiin sen jälkeen sitten ihan puhtaasti, vaikkakin saatiin reilu sekunti yliaikaa. Se kenties tuhriintui siinä keinun jälkimainingeissa, kun vauhti pysähtyi ja Kero piti resetoida sopivasti seuraavaan hyppyyn. Fiilis radan jälkeen oli kiva, kun päästiin juoksemaan yhdessä ja ohjauksetkin menivät suunnitellusti. Iloinen olin myös kepeistä. Ne ovat aina vähän arvoitus kisatilanteessa. Niin, ja sijoituttiin muuten kolmanneksi tässä startissa tuloksella 6,50, etenemä oli 3,48 m/s (ihanne 3,6 m/s).

Videopätkä HAUn livestreamistä:

Agilityrata A

Toka startti oli melkein käänteinen rata. Alku menikin ihan kivasti, mutta hylkäännyttiin lopulta kohtaan, missä Kero valitsi väärän pään putkesta. Sen jälkeen homma olikin vain varmistelua. Jännä juttu kävi kepeilläkin. Kero meni ihan oikein sisään, mutta sitten se jotenkin vilkaisi ja jätti yhden välin tekemättä ja oli jo jatkamassa eteenpäin. Otin kuitenkin uudestaan kepit. Pitää tehdä kepeille häiriötreenejä, mutta ei niitä kovin montaa kerralla voi tehdä Keron kanssa. Loppusuoralle tultiin putkesta, siitä suoraan okseri, keinu (jonka varmistelin huolella), pituus ja hyppy. Keinulta spurtattiin yhtäaikaa ja kyllähän siihen Keroonkin sai vauhtia, ehti maaliin ennen minua :D

Videopätkä HAUn livestreamistä:

Agilityrata B