Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

14.2.2014 Vauhdikasta ja tehokasta menoa agissa

Teemana sivuttaisetäisyys + valssi diagonaalilla. Ennen treeniä tehtiin kunnon alkuverkka hyvine kiihdytyksineen ja leikkimisineen. Loppuun myös hyvä, rauhallinen loppuverkka metsässä sisältäen tosin kolme pilliluoksetuloa (varsin vahva käytös) sekä muutaman pysäytyksen (aika vahva käytös sanallisesta vihjeestä).

1. Alkuun vähän ympyrätyöskentelyä, sitten minitauolle ja siitä sitten itse treeniin. Pari toistoa pelkkää suoraan kiihdyttämistä (2H) ja sitten yksi olkapääkäännös. Oikein hyvät!

2. Yksi olkapääkäännös, jossa muistin itsekin kiihdyttää sekä sitten yksi suoraan irtoaminen (2H).

3. Nyt kokeilin kiihdyttämistä diagonaalilla (3. -> 4. este) sekä valssia. Koira reagoi kyllä ohjaukseeni (ekalla olin tosin myöhässä, mutta tokalla ehdin sijoittumisvihjeeseen ja valssatakin oikeaan aikaan), mutta ei suorittanut neljättä hyppyä, vaan tuli palkalle. Sitten vielä yksi olkapääkäännös lentävällä lähdöllä.

4. Jatkettiin edellistä eli pari toistoa kiihdyttämistä diagonaalilla kera valssin. Sama probleema toistui kuin edellisessä jaksossakin.

httpv://youtu.be/YPD9_lr0bXA

5. Kiinnosti kokeilla, osaisiko Kero yleistää muovipleksin tökkimisen itse puomiesteelle. Minipöydän kautta puomille namimagneetilla ja sitten katsotaan, mitä Kero tarjoaa. Aika vikkelästi tarjosi kyllä muovipleksiin tökkäämistä, kun pleksin havaitsi. Tarvitsee kyllä kotona vielä treenata kasvattaen kulmaa, koska nyt eivät takajalat meinanneet oikein pysyä puomilla. Niin, ja väsyneen koiran kanssa näitä nyt ei muutenkaan pitäisi tehdä, mutta tulipa testattua ja havaittua, että pohjataidot ovat kivalla mallilla. Pitää vain varoa sitä, ettei 2on-2off-asentoon pääsemiseen ja olemiseen liity vilkuiluja suuntaani, vaan että asento ja katse säilyisi suorassa.