Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

14.10.2009 Agilitytreeniä

Tänään meillä agilitytreeneissä tuuraaja (Juhan sijaan oli Jouni) kouluttamassa, mutta se ei menoa haitannut yhtään vaan saatiin hyödyllisiä vinkkejä radan eri kohdissa. Ensin suoritettiin rata kokonaisuudessaan, ja sitten mentiin se vielä hioen eri kohtia.

Hiottuja kohtia:

  • Esteet 4-5 eli a-esteeltä hypylle: vartalon kiertoa kohti hyppyä, vastakkainen käsi.
  • Esteet 9-10 eli kepeiltä keinulle: kun koira on suorittamassa viimeisiä välejä, niin ehtii tehdä valssauksen (vaihtoehto myös persjättö, mutta sitä ei kokeiltu) ja saada koira ohjattua paremmin keinulle, ettei tule yhteentörmäystä tai muuta himmausta.
  • Este 13: kun koira on lähetetty putkeen, niin juostaan esteen 13 taakse ottamaan koiraa vastaan, tästä päästään helposti valssaamaan seuraaville (esteet 14-15) esteille ja koira ei tee liian laajaa kaarrosta hypyltä (este 14)
  • Esteet 17-18 eli puomilta vienti hypyille: otetaan koira vastaan puomilta ja vastaisella kädellä viedään koira oikealla puolella ohi seuraavan esteen ja kun itse on siivekkeen ohi, niin tehdään pakkovalssi ja ohjataan koira esteen yli. Tämään jälkeen ohjataan koira kiertämään seuraava este ja samalla liikutaan itse esteen suuntaisesti kohti seuraava estettä.

Muistinvarainen piirros radasta.