Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

13.4.2008 Etsintätreenailua

Tänään treenattiin ihan vain kotosalla pikku metikössä pienessä sateessa.
Viima sai etsiä ensin pari kertaa ja molemmat sujuivat oikein hyvin ilmaisuineen jne.

Sitten oli Myryn vuoro. Myryllä ei tänään oikein mennyt putkeen. Ekalla se toi kiintorullaa, mutta ei tuonutkaan minulle sitä vaan kääntyikin pari metriä ennen takaisin maalihenkilölle, joten Myry sai hakea rullaa sitten uudestaan ja nyt ilmaisu oli ok. Päätin kuitenkin ottaa saman piilon vielä uudestaan. Tällä kerralla Myry oli ottanut irtorullan, tiputti sen muutaman metrin päähän maalihenkilöstä, tuli käymään mun luona ilman rullaa ja lähti sitten uudestaan ja tuli kiintorullan kanssa.

Toiselle piilolle otin koko kiintorullan pois kaulapannasta. Myry kuitenkin tiputti taas rullan lähellä maalihenkilöä, otti rullan suuhunsa uudestaan ja meni takaisin maalihenkilölle ja ihmetteli hetken, kunnes sitten tuli saman rullan kanssa luokseni. Kolmas meni muuten ok, mutta hakiessaan rullaa Myry jäi ihmettelemään toviksi maalihenkilön luokse.

Neljäs menikin sitten ilmaisun puolesta hyvin, mutta päätin vielä ottaa uuden, että saataisiin onnistuneita toistoja. No, viides ei sujunutkaan niin hyvin. Myry haki irtorullan, mutta tiputti sen sitten parin metrin päähän minusta, jolloin meinasi ottaa sen uudestaan suuhun, mutta huomautin asiasta ja niinpä Myry lähti hakemaan uutta rullaa maalihenkilöltä.

Kuudes meni suht ok, tosin Myry taisi tipauttaa rullan suustaan risukossa tms, mutta nosti sen saman tien suuhunsa ja toi minulle. En ole täysin varma, että tippuiko se rulla, mutta olettaisin, kun Myry pysähtyi kesken rullan tuonnin, laski päänsä alas ja jatkoi sitten matkaansa.

Eli ei kyllä ihan putkeen mennyt treeni. Jotenkin tuo ilmaisu tuntuu nyt yhtäkkiä olevan hieman hakusessa. Miksi Myry tiputtaa rullan ennen kuin se pääsee luokseni? Olen aiemmin palkannut Myryn siitä, että se tuo rullan mulle, mutta luovuin siitä jo jonkin aikaa sitten ja siirryin palkkaamaan vain näytöllä maalihenkilön luona. Maalihenkilö ei siis palkkaa, joten koirankin kannalta ajateltuna järkevin tapa saada namia on tuoda se rulla mulle, jotta pääsee näytölle ja siten palkittavaksi.

Pitää nyt palata ihan perusteisiin ja harjoitella ihan perusnoutoa, jolloin myös rullan tuonnista tulee palkka. Lisäksi pitää ottaa nyt paljon toistoja ihan vain vaikka parkkiksella perusilmaisusta (rullan nouto maalihenkilön luota, rullan luovutus mulle ja näyttö).