Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

1.3.2009 Nollamoka

Kisattiin Myryn kanssa Purinalla Cockersspanielit ry:n järkkäämissä agilitykisoissa. Tuomarina molemmilla radoilla oli Mia Laamanen. Molemmat radat olivat sopivan haastavat eikä missään kakkosluokassa muutenkaan nollilla saatu tuloksilla herkuteltu.

Ekalla radalla (B-rata) tuli moka kepeillä (hypyltä 90-asteisesti vasemmalle, este 9), kun koira puikahti tokaan väliin. Toinen moka tuli putkella (kielto, este 15) ja se lopullinen niitti olikin sitten vikalla putkella (este 18), kun Myry luikahti väärään päähän. Hylky siis. 33 koiran joukossa oli yhteensä 6 tulosta, joista 3 oli alle ihanneaikanollia.

ks. linkki alkuperäiseen ratapiirrokseen

Toinen rata (A) meni täydellisesti. Yllätyin kovin, kun Myry teki kepit hienosti suoraan vauhdikkaalta pituushypyltä ja itse olin koiraa jonkin verran jäljessä. Muutkin karikot selvitettiin kunnialla. Startin jälkeen sainkin kuulla, että me tehtiin väärä rata. Radan loppuvaiheessa ohjasin kaksi hyppyä 180-asteisesti (esteet 13 ja 14), vaikka olisi pitänyt tehdä välistä veto. Mutta eipä voi mitään, ja kun koirakin oli vielä niin hyvä ja teki just ja ehkä enemmänkin kuin siltä vaadin, niin ei voi olla kuin tyytyväinen koiraan.

Jossitteluosuus: Myryn aika tuolla vikalla radalla oli n. 4s nopeampi kuin luokan voittaneella koiralla. Luokassa oli 28 koiraa, joista 7 teki tuloksen ja näistä vain kaksi nollatuloksen.

ks. linkki alkuperäiseen ratapiirrokseen