Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

13.7.2013 Lauantain ilmaisut

Puolen päivän jälkeen tehtiin Keron kanssa lenkki, joka sisälsi hieman treenailua. Sää oli kyllä tosi lämmin ja aurinko paistoi, joten hyvää treeniä sääolosuhteiden osalta myös. Plus että koira oli juuri ennen lähtöä mennyt vihdoinkin lepäämään eli mahdollisesti vähän väsynyttä koiraa oli luvassa.

Mutta eipä sää tai väsymys mitään haitannut, kun hommiin päästiin. Tehtiin ilmaisuja kentän lähistöllä. Aloitettiin pienen kasvillisuuden parissa eli vähän puskien viereen ja taakse, otettiin myös yhden pienen kiven päällekin. Nämä alkutoistot (6) siis ihan helpohkoja lyhyellä etäisyydellä ja aika virheettömästi (kerran K joutui uusimaan). Ainoana miinuksena oli ehkä se, että viidellä toistolla oli äänitehosteet mukana eli Kero haukkui samalla, kun koski kuppiin ja otti rullan (yksi toisto oli ihan läheltä ja ihan iisi, siinä oli hiljaa).

Loput kolme toistoa tehtiin kentän toisen puolen pöheikössä, mikä olikin yllättävän haastava. Kero teki virheitä joka toistolla (tuli ilman rullaa, tutkaili hajuja tms), mutta saatiin kuitenkin onnistuneet toistot (äänitehosteilla). Saattoi koira olla jo väsy ja kuumuuskin ehkä vaikutti. Lisäksi unohdin, että jos tulee virheitä, niin seuraava toisto pitäisi tehdä vielä samalla kriteerillä.

Oman treenin jälkeen tehtiin vielä matto/katso-treeniä. Meni aika kivasti :)

Illalla tehtiin vielä iltaruoan yhteydessä muutama toisto ilmaisua. Vikassa tyyppi oli talon kulman takana ja vielä pyörien takana, mutta hyvin K suoriutui. Itsehän näin vain, kun K tuli rullan kanssa takaisin.