Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

13.5.2010 Helatorstain agit

Kisattiin HSKH:n kisoissa Ojangossa. Sää oli mainio, mitä nyt toiseen starttiin ehti tulla jo varsin aurinkoinen ja lämmin sää.

Ensimmäinen rata oli Anne Viitasen tuomaroima hyppyrata. Rata oli varsin sujuva (ei jippoja) ja Myrykin kulki ihan mukavasti. Kepit tuntuivat tosin vähän tahmeilta. Loppusuoralle käännyttiin putkelta pituudelle ja viimeisenä oli okseri. Taisin vedättää koiraa sitten vähän liikaa, kun okserin takimmainen rima tuli alas. Aika meni ekaa kertaa kolmosten kisoissa alle ihanneajan. Tuloksena siis 5, ihanneaika alittui 1,12 sekunnilla, etenemisnopeus oli 3,62m/s ja sijoitus 23/45.

Startin jälkeen mentiin pidemmälle jäähdyttelylenkille. Lenkin aikana sattui tosin ikävä episodi. Käveltiin tietä pitkin, kun erään talon pihasta syöksyi karjis hyökkäysasenteella vastaan. Pysähtyi kuitenkin karvat pystyssä muutaman metrin päähän ja kääntyi lopulta takaisin omaan pihaan. Jouduttiin sitten kuitenkin tulemaan samaa reittiä takaisin, ja niin vain ikävä kyllä kävi, että kun olimme talon kohdalla, niin sama koira ampaisi pihalta omistajan käskyistä huolimatta (omistaja oli tien puolella) ja kävi suoraan Myryn kimppuun, kun siitä rauhassa ohi talsittiin (Myry oli kauimmaisella puolella). Tilanne meni nopeasti ohi, kun koira omistajansa käskystä päästi irti ja luikki pakoon. Myry sai kuitenkin tällin kuonoonsa ja pärski siinä sitten ison tovin. Kylläpä harmitti todella paljon :(

Toiseen starttiin, jonka tuomaroi Anne Savioja, ehti ilma jo lämmentyä aika paljonkin, ja Myry oli vähän laiskalla tuulella ennen omaa vuoroa. Se oli kuitenkin silmänlumetta. Kun jätin odottamaan lähtöön, niin ehdin ottaa vain muutaman askeleen, kun Myry lähti vauhtiin. Kylläpäs harmitti taas, mutta ei siinä sitten muu auttanut, kun lähteä mukaan. Olisi voinut tietty jättää homman siihen, mutta enhän mä sellaiseen pysty (ja niinpä tämäkin vain vahvistuu entisestään…) Alun varastamisesta huolimatta (onneksi ei ollut kieputusta) mentiin sitten rata kuitenkin puhtaasti läpi. Harmillisesti tuli 0,82s yliaikaa. Etenemisnopeus oli 3,38m/s ja sijoitus 15/43.

Semmoiset kisat tällä kertaa. Jäämme joksikin aikaa hiomaan tuota lähtötilannetta kotona/treeneissä ja ehkäpä vaikka epiksissä, joissa on (mulle) helpompi lopettaa startti heti mahdolliseen varastamiseen. Nythän ekassa startissa Myry pysyi kuin tatti istumassa niin pitkään, kunnes annoin luvan tulla. Tokassa startissa ei vain sitten syystä tai toisesta malttanut odottaa. Plah.