Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

12.7.2013 Lappalaiskoiratreeneissä

Mentiin tänäkin perjantaina Tuomarinkartanoon vähän vapaamuotoisesti tottistreenailemaan. Keron kanssa ohjelmistossa oli melkein samaa kuin viimeksi (ja eilisissä treeneissä). Eli alkuun keskityttiin mattotreeniin ja samalla katso-treeniin. Sujui aika mukavasti. Matolle asettuminen ja siinä pysyminen oli aika hyvää huolimatta kaikesta muusta häiriöstä, mitä siinä ympäristössä oli.

Katso-treenissä vihjeistin, kun katsoi muualle (= toiseen koiraan). Tämä on vielä vähän semmoinen, että välillä pitää sen katseen naksuun asti (tavoiteltu) ja välillä taas reagoi heti sanaan kääntämällä katseen minuun. Olenkin sitten odottanut, että katsoo muualle ennen kuin naksautan, ja alkoikin vaikuttaa, että loppua kohti Kero selvästi alkoi kääntää päätään jonnekin suuntaan. Eli homma siis edistyy :)

Käytiin myös kentän laidalla tekemässä flatworkkia eli parit kiihdytykset, valssit ja ympyrätyöskentelyt. Into oli hyvä, vaikka siellä laitamilla olikin selvästi kuumempaa ja aurinko paistoi.

Uutena juttuna tehtiin muutama toisto myös noutoa. Itse asiassa ei olla taidettu noutoa ottaakaan missään muualla kuin kotosalla, joten hyvin oli homma hanskassa uudessakin ympäristössä.

Ihan loppuun otettiin vielä luoksepäästävyyttä muutama toisto siten, että me menimme henkilön luokse sekä niin, että henkilö tuli meidän luokse. Hyvin oli tämäkin homma muistissa, mutta hyvä aina harjoitella uusissa paikoissa eri ihmisten kanssa.