Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

12.6.2010 Pientä kotitreeniä

Iltalenkin yhteydessä satoi sopivasti vettä, joten niinpä sitten päätin hyödyntää sääolot ja harjoitella sadeoloissa yhtä hyppyä tuossa parkkiksella.

Ensin oli Myry vuorossa ja taisin ottaa yhteensä seitsemän toistoa (oikealta ja vasemmalta puolelta vapautus hypylle – yksi valssin tapainen hypylle – takaakierrot vasemmalta ja oikealta  – hieman kauempaa vapautus hypylle oikealta ja vasemmalta puolelta). Palkkana patukan vetoa. Myry toimi oikein mainiosti eikä varastanut yhtään vaan malttoi odottaa, kunnes annoin vapautuksen.

Sitten Viimakin sai vielä tehdä neljä toistoa. Vetolelun vetäminen oli kyllä hyvinkin mieleen :) Eikä sadekaan haitannut kumpaakaan yhtään :)

Illalla tehtiin vielä sisällä häkkileikkiä. Tällä kertaa tehtiin ylhäällä ja yksitellen (ensin Myry ja sitten Viima). Intoa piisasi, vaikka hetki aiemmin olikin annettu ruoka. Tässä hieman raporttia Viiman osalta:

Käytiin koulutussuunnitelman vaiheet I-III aika nopsaan kerraten läpi. Kaikki tuli kyllä tehtyä yhteen pötköön, kun unohtui tauot ja koira oli vireessä.

Toistoja 5-10x kunkin kriteerin kohdalla.
1. Kriteeri: Koira pysyy makuuasennossa, kun liikutan häkin oven vetoketjua.
Onnistumisprosentti: 100%
2. Kriteeri: Koira pysyy makuuasennossa, kun ovi on auki 1-5s (satunnaisesti vaihdellen kestoa).
Onnistumisprosentti: 100%
3. Kriteeri: Koira pysyy makuuasennossa, kun ovi on auki ja itse liikun häkin ympärillä eri etäisyyksillä (max. 1,5m kun tilaa ei ollut enempää).
Onnistumisprosentti: 100%
4. Kriteeri: Koira pysyy makuuasennossa, kun pannassa olevaa hihnaa heilutetaan, lisätään kevyesti painetta ja lopulta vedetään hieman hihnasta, itse pysyn kyykyssä.
Onnistumisprosentti: 100%
5. Kriteeri: Sama kuin edellinen, mutta itse seison.
Onnistumisprosentti: 90%. Tässä tuli useampia toistoja (n. 10), kun koira hetkeksi nousi asennosta.
6. Kriteeri: Koira vapautuksen jälkeen menee samantien takaisin häkkiin.
Onnistumisprosentti: 100%.

Tuon vikan kriteerin kohdalla mietin tuota onnistumisprosenttia. Koira suoriutui kriteeristä (heti takaisin häkkiin) hyvin, mutta oli kerran tulossa liian aikaisin häkistä pois. Lisäksi koira pari kertaa kokeili makuuasennossa ollessaan voisiko pitää tassua roikkumassa oven ulkopuolella (koira korjasi sitten itse, kun mitään ei tullutkaan namia/vapautusvihjettä). En tiedä, pitäisikö myös nuo virheet laskea tuohon onnistumisprosenttiin, kun ne kuitenkin olivat eri toimintoja kuin mitä tässä kriteerissä haettiin.