Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

12.12.2012 Yhteensä kolmen minuutin tehotreenit

Keskiviikon treeneihin jälleen tuttuun tapaan suoraan omista treeneistäni (hankivetoja, nam!). Onneksi suunnitelma oli selvä, ja tehotreenit vedettiin hurjilla 3 x 1 minuutin jaksoilla. Eipä niitä toistoja turhuuksiin kannata tuhlailla ;)

Treenin purku

Treeniasetelmana: 1min jaksot, mukana nyt pienempi suora putki, jonne vapautus. Avustaja heittää palkkion vapautuksesta.

Kriteerinä: 2on2off.

1. jakso (DOR)

  • Asetelmana kaksi pöytää + pieni suora putki, avustaja heittää palkkion putken vierestä.
  • Onnistuneet toistot 3/5. Toisella toistolla Myry päätti oikaista suoraan putkelle, ja neljännellä toistolla Myry päätti vapauttaa itsensä 2on2off-asennosta.

2. jakso (DOL)

  • Uutena juttuna se, että tehtiin nyt toiseen suuntaan (= hallin toinen pääty), asetelmana kaksi pöytää, avustaja vieressä namia heittämässä.
  • Yhteensä neljä toistoa, kaikki 2on2off ok, mutta asento vino (kohti avustajaa).
  • Vapautukset silloin, kun Myry katsoi eteenpäin, vakiona tosin oli, että Myry otti vinon asennon ja katsoi avustajaan.

3. jakso (DOL)

  • Kokonainen puomi + pieni suora putki, avustaja heittää namin putken vierestä.
  • Ekalla toistolla Myry juoksi suoraan pysähtymättä, sen jälkeen yritti vielä käydä avustajalta pummimassa palkkiota. Seuraavilla toistoilla pysähtyi hyvin. Viimeisellä ei ilmeisesti kuullut vapautusta viereisen puolen kovasta mökästä johtuen (plus, että ajastinkin piippasi jo), joten seisoi 2on2off jonkin tovin (lähti kolmannesta vapautuksesta).
  • Myryn into ja vauhti oli ihan ok. Se juoksi innolla takaisin suorittamaan puomia, ja puomi mentiin laukalla alasmenon alkamiseen saakka.
  • Omasta toiminnastani jotain: Rintamasuunta on alussa sama, mutta lähden heti vetämään sivummalle. Kun koira pysähtyy 2on2off -> pysähdyn myös itsekin. Kun vapautan koiran -> lähden liikkeelle. Tässä on selkeästi kaava, pitäisi itse jatkaa liikettä.

Tässä videokooste treeneistä. Pahoittelen videolta paikoin kuuluvaa mökää (tulee hallin toiselta puolelta).

httpv://youtu.be/ikbdhbThYQI

Suunnitelma 19.12.2012

Kurssilla teema vaihtuu (”Takaaleikkaus nelosrupeamalla hiotulla esteellä”), mutta jatkamme vielä kontaktien hiomista. 3-4 x 1 min, kokonainen puomi (madallettuna), lopussa putki (1. ja 2. jaksot), alussa hyppyeste (3. ja 4. jaksot).

* mitä haluan parantaa koiran toiminnassa ja miten sen teen?

Lisää vauhtia ja varmuutta suorittaa este itsenäisesti. Madalletaan puomia -> laukka säilyy loppuun asti. Kiinnostaisi nähdä, säilyykö laukka ja jos säilyy, tekeekö Myry 2on2off? Varmuuden lisäämiseksi voidaan käyttää häiriöesteitä esim. lopussa putki, alussa hyppy.

* mitä haluan parantaa omassa toiminnassa ja miten sen teen?

Oman liikkeen jatkuminen ohjausjärjestelmän mukaisesti (rintamasuunta/liike jatkuu) eli pyrin pysymään liikkeessä ja vapauttamaan koiran liikkeessä. Mahdollisuuksien mukaan myös sivuttaisetäisyyttä.

* toiveet koulutusohjaajalle (mihin asiaan toivon koulutusohjaajan kiinnittävän huomiota, auttaako hän palkitsemisessa tms. vai onko vain apusilminä)

Palkkion heittäjänä, ajastimen käyttäjänä (sessiot 1min) sekä tarkkailijana oman toimintani (liikkuminen ohjausjärjestelmän mukaisesti) suhteen.