Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

12.12.2010 LUPin hälytreeneissä

Osallistuimme Viiman kanssa LUPin (Länsi-Uudenmaan Pelastuskoirat) järjestämiin hälytreeneihin, jotka pidettiin Espoossa Kaitaan koululla ja sen lähiympäristössä. Hälytreenit olivat hyvin suunnitellut ja järjestetyt, kiitoksia tästä kovasti! :)

Ensimmäisenä alueena tutkimme koululta johtavaa tien/polun vartta puolisen kilsaa eteenpäin. Tien päästä metsäpläntin keskeltä löytyikin sitten itsekseen epämääräisesti hortoileva henkilö. Tämä olikin ihan opettavainen juttu, sillä henkilön luokse menikin tilannetta selvittelemään ensin kartturi koirakon jäädessä hieman kauemmaksi, minkä jälkeen koirakko meni lähemmäksi ja soittamaan johtoon sillä aikaa, kun kartturi huolehti henkilöstä.

Toinen alueemme oli koulun sisällä 3. siivessä ensimmäinen ja toinen kerros. Olipas mielenkiintoista :) Käytiin luokissa ja Viima sai kierrellä ja tutkia paikkoja. Ihan mallikkaasti liikkui ja jaksoi työskennellä. Toisessa kerroksessa tarkistimme labraluokkien välinevarastoa, mistä sitten huoneen perältä löytyi kolme hysteeristä teini-ikäistä poikaa.

Jatkettiin tämän jälkeen vielä alue loppuun, ja otettiin ihan vain harjoituksen kannalta Viimalle vielä yksi maalihenkilö, jotta näkisimme kunnolla koiran reaktion sen astuessa huoneeseen, jossa on tuore haju. Ja että koira pääsisi myös ilmaisemaankin. Reaktio oli kyllä selvä, kun avasin hajustetun huoneen oven (en itse tiennyt, missä huoneessa olisi piilo) ja koiran olemuskin oli erilainen. Hyvin henkilö löytyi ja se myös ilmaistiin myös hyvin.

Nyt sitten jäädäänkin odottelemaan, josko taas joskus päästäisiin jonnekin rakennukseen etsimään. Rakennuksissa kuitenkin ne hajut liikkuvat niin eri tavalla ja koiran reaktioitakin on varmasti helpompi huomata ja oppia niistä enemmän.