Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

12.11.2013 Pömpeli-ilmaisuja

Ilmaisuteemalla jatkettiin näissä treeneissä. Sää oli aika mielenkiintoinen, koska tihkutti vettä ja oli aika kova tuuli.

Kero pääsi hommiin ensimmäisenä, ja sille otettiin yhteensä seitsemän ilmaisutoistoa. Nämä tehtiin ”miniraunioalueella” elikä tarjolla oli jos jonkimmoista pömpeliä ja elementtiä. Tehtiin ihan perusilmaisut eli Kero näki maalihenkilön siirtyvän piiloon ja etäisyys pidettiin kohtuu lyhyenä. Maalihenkilöitä oli yhteensä viisi, joista osa oli kaksi kertaa piilossa.

Piilotkin vaihtelivat eli oltiin maantasolla elementtirenkaassa, vähän korkeammalla pömpelissä (jonne koiralla pääsy), pystyssä olevassa elementtirenkaassa (mm seisoi), pystyssä olevassa aukollisessa elementtirenkaassa (mm kyykyssä, tässä Kero itse asiassa joutui tekemään myös nenätyötä, koska maalihenkilö ei näkynytkään, mutta hyvin lopulta bongasi sopivan raon, mistä pääsi kuppiin koskemaan), jossain (en muista), elementtikasan päällä (tämä oli haastavin), kiven päällä sekä elementtikasojen välissä/alla (kapea menoväylä).

Pääosin kaikki sujuivat oikein kivasti. Intoa ja virtaa oli tosi hyvin, eikä ääntelyitäkään tullut liiemmälti. Tuota yhtä piiloa Kero joutui työstämään, mutta onneksi fokus säilyi ja ilmaisu oli hieno. Elementtikasan päällä oleva piilo osoittautui haastavaksi ehkä sen takia, että kuppiin koskeminen oli vaikeata ja Kero joutui uusimaan pari kertaa (tässä oli Kerolle uusi mm eli jatkossa pitää muistaa ohjeistaa vieläkin tarkemmin, mitä milloinkin pitää tehdä). Mutta muuten ilmaisut menivät hyvin, eikä Kero yrittänyt kertaakaan livistää näytölle ilman lupia, vaan malttoi rullan luovutuksen jälkeen istua aloillaan hetken. Vihjeestä juoksi kyllä vauhdilla näytölle.

Treenin päätteeksi myös Viima ja Myry pääsivät vähän etsimään. Viima pääsi haukkumaan, ja Myry tuomaan rullaa. Vaikuttivat aika tyytyväisiltä, kun kerrankin pääsivät hommiin :)