Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

12.11.2011 Hälytreenit Nummelassa

Klo 11 kokoonnuimme Nummelassa, missä meillä oli hälytreenit. Yksi henkilö oli hävinnyt kera pussillisen vaatteita.

Me saimme aika ison alueen (silmämääräisesti 9ha), mutta onneksi se oli sellainen, että sen pystyi jakamaan järkevästi itä- ja länsilohkoihin. Aloituspaikassa katsoimme, että tuulee etelästä ja sen perusteella teimme suunnitelman eli itärajaa pitkin takarajalle, sitten keskirajalle (sopivasti linja) ja siitä poikituksia leveyssuunnassa 50-75m välein.

Myry ei hirveästi irronnut koko itäisellä pläntillä, vaikka välillä merkkailikin joihinkin suuntiin. Jätöksiä kyllä löytyi ja Myry kävikin vähän piehtaroimassa, syömässä jne.

Aika tiuhaan aluetta poikitettiin, kun ei pahemmin tuullut ja alue oli paikoin sellainen, että oli syytäkin kiertää tarkemmin. Mitään ei kuitenkaan löytynyt (tähän meni tunti), joten jatkettiin länsipuolelle. Ehdittiin alueen pohjoisrajalle länsirajaa pitkin, kun tuli johdolta soitto palata alkuun (vartti taidettiin ehtiä kiertää). Odottelimme siellä hetken, kunnes saimme uuden alueen.

Alue oli pienempi ja rajoittui länsipuolelta jyrkänteeseen. Koska olimme jo käyneet tämän alueen itärajaa (tämä alue rajoittui meidän alueeseen), aloitimme pohjoisrajalta. Tuuliolosuhteetkin perustelivat myös tätä ratkaisua. Edettiin kalliota pitkin ja hetken päästä Myry irtosi näköpiiristä. Mitään ei hetkeen kuulunut, joten päätin kiivetä perään katsomaan. Ja sieltähän se Myry tuli rulla suussa! Näytölle vietiin kallion yli ja jyrkänteen alapuolelle. Siellä oli mahallaan makaava liikkumaton henkilö. Myry käyttäytyi todella fiksusti, meni näytölle makaamaan viereen ja oli rauhallisesti. Samoin Myry odotti kiltisti, kun kytkin sen läheiseen puuhun kiinni siksi aikaa, kun annoimme ensiapua.

Treenit sujuivat siis ihan kivasti, saatiin tehdä tyhjää (ilmeisesti alueella kuitenkin oli pari vaatekappaletta, mutta  niitä ei bongattu, toisaalta se länsipuoli jäi haravoimatta reunoja lukuunottamatta) ja lopulta löytö. Hyvää oli myös se, että nyt treeneissä oli jokaiselle partiolle sama löytö/ensiaputehtävä.