Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

12.11.2009 Agitreeneissä

Oltiin taas Agility Akatemian treeneissä, joissa nyt tällä viikolla alkoikin taas uusi seitsemän kerran jakso. Me ollaan nyt torstain myöhäisillan ryhmässä, joten alkuun tuli ihan hyvä verkat, kun oltiin ajoissa paikalla.

Treenirata meni oikeastaan ihan kivasti. Mentiin se kokonaisuudessaan kolme kertaa, joissa vikalla mentiin täysin puhtaasti. Ekalla kerralla matka katkesi 21. esteelle, kun ennakoin liikaa ja koira tuli perässä. Sitten paranneltiin myös muitakin kohtia, joista seuraavassa tarkemmin:

  • Kepit: Myry jätti kahteen kertaan vikan välin tekemättä enkä itse tätä ekalla kerralla edes huomannut. Pitää siis ohjata tarkemmin ja vaikka työntää sinne vikaan väliin, vaikka oltaisiinkin kääntymässä seuraavalle esteelle.
  • Esteet 12-13: Tässä tehtiin pakkovalssi, ja tämä meni oikeastaan varsin hyvin. Oli aika jännä nähdä, miten hyvin tuo koira kääntyy pienestäkin kulmasta eikä välistä vedossa (14) ja takaakierrossa (15) saati kepeille viennissä (16) ollut mitään ongelmia.
  • Esteet 20-21: Otetaan se koira mukaan sieltä putkelta eikä oikaista liikaa, ettei jää hyppy (21) koiralta tekemättä.
  • Esteet 22-23: Tässä tein valssin, ja se olisi parempi tehdä ennen kuin koira hyppää sitä estettä (22), jolloin koira ehtii myös ennakoida tulevaa suunnan vaihtumista eikä tule liian isoa hyppykaarta.

Muistinvarainen piirros radasta.

Myry oli oikein hyvässä vireessä, ja lehmännahkapatukka oli tosi pop näissä treeneissä (namin lisäksi tietty)!