Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

12.10.2014 Sunnuntain teho-omatoimit

Sunnuntaina oli kiirus päivä. Ensin kävin juoksemassa puolimaratonin Vantaalla (1:32,24, uusi enkka), sen jälkeen heti suoraan kiireellä hälyryhmän kokoukseen Espoon puolelle ja sieltä sitten Vantaan perukoille omalle agivuorolle. No, hyvinhän sitä lopulta ehti ;)

Saimme onneksi treeniseuraa Picosta, joten nyt tuli hyvät tauotukset treenin lomaan ja hieman häiriötäkin sekä loppuun tietty hyvä yhteislenkki. Toivottavasti jatkossakin saadaan treeniseuraa :) Mutta sitten itse treeneihin. Olin ajatellut teemoiksi alkuverkaksi hyppytekniikkaa, sitten keppejä ja loppuun kohtikäännöksiä, mutta jouduin luopumaan keppitreeneistä, kun keppien sijainti oli vähän kehno. Niinpä tein hyppytekniikan ja kohtikäännösten lisäksi tein puomin kontaktikäytöstä, kun saatiin siihen avustusta.

1. Hyppytekniikka

  • Perussarja vinoilla hypyillä, etäisyys 6 jalkaa, korkeus 15cm.
  • Kaksi jaksoa, joista vikassa otin mukaan ohjaajahäiriöitä (käsi heiluu jne).
  • Edelleen Kerolla toistui se, että kaksi vikaa hyppyä tehtiin yhdellä loikalla, joten lelu tuli jätettyä sen takia sitten ennen vikaa hyppyä.

2. Kohtikäännökset

  • Kohtikäännöstreenejä tein kaksi jaksoa, joissa jatkoin samalla harjoituksella kuin torstain treeneissä.
  • Eka jakso meni säätäessä, koska yritin liikaa ja meni ihan plörinäksi.
  • Tokassa jaksossa pilkoin suorituksen palasiin, ja palkkasin ekasta kohtikäännöksestä. Sitten vähän leikkimistä ja suoraan seuraavalle hypylle ja siitä sitten toiseen kohtikäännökseen ja palkkaukseen. Ja tästä jatkettiin sitten eteenpäin.

3. Puomin kontaktikäytös

  • Treeniasetelma oli sellainen, että palkkasin koiraa, kun astui alustalle ja vapautin edessä olevalle lelulle. Avustajan tehtävänä oli vahtia lelua (jos Kero ei odottaisi lupaa lähteä) ja vapautuksesta liikauttaa lelua eteenpäin.
  • Treeni sujui oikein hyvin! Toki asennosta palkkaamisessa koiran asento (pää kääntyy) ei ole ehkä paras, mutta vapautuksen pyrin ajoittamaan siihen hetkeen, kun Kero katsoo eteenpäin.