Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

11.4.2009 ATD:n pääsiäiskisoissa

Kisattiin ATD:n järjestämissä pääsiäiskisoissa Purinalla pari starttia. Ekan radan (agilityrata) tuomaroi Johanna Nyberg ja toisen radan (hyppyrata) tuomaroi Anne Tammiksalu.

Molemmat radat olivat sujuvia ja suht vauhdikkaita ratoja, eivätkä ne sisältäneet mitään ylimääräisiä pyörityksiä tai muita kovin hankalia kohtia. Toki radoilla oli muutama paikka, missä piti olla tarkkana.  Ekalla radalla piti olla tarkkana puomilta hypylle viennissä, samoin kepeille viennissä (arvioin, että helposti saattaisi ohjata koiran tokaan väliin) sekä sitten loppukieputus. Noissa hypyille vienneissä paloi hieman aikaa ja tuossa vikassa rykelmässä Myry ehti jo aika pitkälle tuolta 17. hypyltä, mutta sain sen kuitenkin suorittamaan esteet oikeassa järjestyksessä loppuun asti. Ikävä kyllä tokavika rima tippui alas eli tuloksena 5 virhettä, ihanneaika alittui 1,95 sekunnilla. Sijoitus 13./33.

Tässä erittäin muistinvarainen kuva tuosta radasta:

11.4.2009 Agilityrata

Toka radalla oli  myös muutama kohta, missä piti olla tarkkana. Näitä olivat ainakin itselleni putkille (5 ja 13) viennit, välistäveto 9. esteelle, renkailta kepeille sekä tietysti tuo loppu (esteet 18-20). Rata sujui kuitenkin jouhevasti, mutta alkuvaiheessa (joko 3. tai 4. este) tippui taas rima. Vika koukerokin sujui hyvin, vaikkakin sielläkin taisi vähän esteet kolista, mutta ilmeisesti rima ei tullut alas. Tuloksena 5 virhepistettä ja ihanneaikakin alittui 4,12 sekunnilla. Sijoitus 6./30.

Tässä taas erittäin muistinvarainen piirros radasta:

11.4.2009 Hyppyrata

Kisat sujuivat siis ihan mukavasti, kun molemmilta radoilta tuli tulos. Vika rata meni mielestäni paljon paremmin kuin eka. Harmi, että siinäkin rima tippui alas. Tyytyväinen olen myös molempien ratojen keppisuorituksiin, joissa sisäänmenot sujuivat hyvin meille hieman hankalahkoista kulmista. Nyt sitten pitää saada koira taas vetreäksi maanantain kisoja varten :)