Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

11.8.2012 Taajamarastin testailua

Huom. Tämä blogipostaus on julkaistu SPeKLin ryhmäkatselmuksen jälkeen.

Myry ennen treeniä.

Osallistuimme Myryn kanssa ryhmäkatselmuksen taajamarastin testaukseen eli testattiin rastin toimivuus neljällä koirakolla. Hyväähän tässä treenissä oli se, että pääsimme uuteen maastoon (okei, paikka kyllä tuttu, mutta ei treenattu siellä), treeni oli suunniteltu ja todenmukainen sekä saatiin myös meille uusi kartturi mukaan. Hyvää treeniä siis.

Alueemme alkoi aika läheltä kokoontumispaikkaa eli oli puistoaluetta, kerrostaloja ja alue rajautui Espoonjokeen (sillat) ja autotiehen joen pohjoispuolella. Neljää kadonnutta etsimme, ja etsintä tehtiin kytkettynä. Kytkettynä etsiminen onkin vähän erilaista, kun ollaan koko ajan lähellä ja joutuu itse liikkumaan paljon enemmän (= ei voi suoraan lähettää koiraa tutkimaan paikkoja jne).

Käytiin aluettamme läpi siten, että tarkistettiin ensin lounais/länsiraja, tarkistettiin yhden rakennuksen pihapiiri sekä joen eteläpuolelta saunarakennuksen ympäristö ennen kuin jatkettiin lounaiskulmaa rajaavalle sillalle ja joen pohjoispuolelle. Mentiin tietä pitkin ja tarkistettiin, ettei rantaan mennyt mitään jälkiä.

Lähestyessämme alueen toista rajasiltaa, poikettiin sitten nurmialueelle (alue leveni), kartturi meni tietä pitkin ja minä Myryn kanssa sitten alempaa. Siinä oli sitten semmoinen iso puupensas, jonka suojiin sitten kurkkasin ja näin siellä henkilön. Myry oli mennyt ohi (tuuli juuri väärästä suunnasta, olisi ehkä saanut hajun, jos me olisimme menneet tietä pitkin), mutta kutsuin luokse ja lähetin puskaan. Myry jatkoi henkilön luokse, otti rullan suuhunsa ja tuli ilmaisemaan. Henkilö oli täysin passiivinen (näytteli masentunutta) eikä olisi halunnut lähteä mukaan, suostui kuitenkin vähän syöttelemään koiraa ennen kuin päästiin lähtemään takaisin johtopaikalle.

Tämän jälkeen kävimme vielä alueen loppuun asti läpi, mutta sen kummempia merkkauksia koiralta ei enää tullut. Yhteensä kävelyä neljä kilometriä ja noin puolitoista tuntia. Hyvä treeni siis.

Myry treenin jälkeen.
Myryn taajamaetsintätreeni