Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

11.7.2010 Hellepäivän treenit

Illalla oli treenit Nurmijärvellä. Treeneihin meno oli vaiheikas, sillä oltiin ehditty ajella parisen kilsaa, kun tuli hälytys. Sitten takaisin kotiin viemään Myry ja katsomaan kartasta ajo-ohjeet. Onneksi hälytys kuitenkin peruuntui ennen kuin ehdin lähteä Viiman kanssa matkaan, joten päästiin sittenkin kaikki treeneihin :D

Treenattiin siis lämpimissä olosuhteissa. Viimalle oli aika helppo treeni eli kaksi piiloa hiekkakuopan liepeillä. Eka oli hiekkakuopan alkuvaiheessa, toinen oli noin puolivälin kieppeillä ylhäällä. Ei ongelmia minkään suhteen. Koira ilmaisi oikein hyvin, nautti palkkioistaan (grillattua makkaraa sekä iltaruoka) sekä sai vielä leikkiä kanalelulla :)

Myry sai tehdä töitä vähän enemmän, sillä laitoin sen etsimään muille koirille käytettyä aluetta ennen hiekkakuoppaa. Ensimmäinen piilo oli hiekkakuopan jälkeen kiven päällä. Olikin aika hauska katsoa, kun Myry änkesi kivelle maalihenkilön viereen, otti rullan ja kipitti takaisin. Ilmaisu ok. Siitä sitten jatkettiin toiselle ja hetken sai työstää sitäkin, kunnes maalihenkilö löytyy. Ilmaisu ei ollut ihan priima, sillä Myry tuli kyllä sivulle rullan kanssa, mutta ehti tiputtaa sen ennen aikojaan. Niinpä en lähettänyt näytölle vaan koira sai mennä hakemaan rullan uudestaan piilolta. Tällä kerralla rulla tuotiin loppuun asti ja odoteltiin lupa irrottaa. Näin se helle näköjään Myryyn vaikuttaa. Muuten kyllä koira teki hyvin töitä, etsi hienosti laatikkomaisesti alueita jne.