Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

11.6.2013 Ilmaisuja ja leikkimistä

Agin jälkeen Kero pääsi treenailemaan vielä vähän ilmaisuja läheisessä pöpelikössä tai oikeastaan ihan vain hiekkatien pätkällä. Tällä kerralla maalihenkilö sai osallistua jokaisen palasen suoritukseen, ja vähän päästiin jo testailun makuunkin :)

Aloitettiin helpolla eli ensin muutama toisto pelkkää näyttöä (alustalle meneminen). Sitten tehtiin muutama toisto kuppi + rulla + näyttö -yhdistelmää eli kuppi oli vielä tässä vaiheessa itselläni ja oikeasta rullan otosta/luovutuksesta Kero sai palkkion mennä näytölle. Aika sujuvaa.

Tämän jälkeen olikin vuorossa eksperimentit eli kokeiltiin, ymmärtäisikö Kero, jos kuppi olisikin maalihenkilöllä. Aloitettiin ihan lyhyellä matkalla, mutta se oli silti liian pitkä. Kero ei hiffannut, vaan meni henkilön luokse makaamaan. Tai jos lopulta hiffasi kuppiin koskemisen, niin rullan ottaminen oli liikaa.

Niinpä pilkottiin vielä helpommaksi eli maalihenkilö oli ihan vieressäni, jolloin koiran ei pahemmin tarvinnut siirtyä ja saatiin koko ketju tehtyä niin, että maalihenkilö vastasi kupista sekä näyttöosuudesta. Etäisyys onnistuneelle toistolle oli n. puolen metrin luokkaa.

Ihan loppuun tehtiin vielä pelkkä näyttö. Sen jälkeen maalihenkilö sai vähän leikkiä kepillä Keron kanssa :) Ja vielä kaiken päätteeksi Kero pääsi vähän leikkimään / juoksemaan Unna-lapinporokoiran kanssa. Niin, ja sitä ennenhän Kero tietty säntäsi Unnan viereen vieraan auton takaosaan… ja pienen ulkoilun jälkeen oli innolla myös menossa vieraiseen autoon :D

Tässä pari kuvatodistetta:

Kero ja Unna
Kero ja Unna
Koirien kuvaavat eleet :)
Koirien kuvaavat eleet :)